Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο η διακομιδή γυναίκας από τη Ζαγορά σε καρότσα αγροτικού

Για την απαράδεκτη εικόνα της διακομιδής μίας 54χρονης γυναίκας σε καρότσα αυτοκινήτου από τη Ζαγορά μέχρι τα Χάνια Πηλίου, όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου, κατέθεσε Ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.  Ο Βουλευτής , όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε «από το 2020 είχε επισημάνει με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τα κενά στο προσωπικό και την ανάγκη πρόσληψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής στην Ερώτησή του, στις 18/07/2022, μία 54χρονη γυναίκα που χρειάστηκε να διακομιστεί από τη Ζαγορά προς το Νοσοκομείο του Βόλου, μετά από πτώση, μεταφέρθηκε σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου μέχρι τα Χάνια Πηλίου, όπου και την παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ξεκίνησε από τον Βόλο, καθώς στο ΚΥ Ζαγοράς δεν υπήρχε οδηγός να καλύψει τη βάρδια. Η γυναίκα μεταφέρθηκε τελικά έπειτα από μια «οδύσσεια» αναζήτησης τρόπου μεταφοράς.

«Η ντροπιαστική αυτή εικόνα έρχεται σε συνέχεια του πρόσφατου περιστατικού της Ικαρίας, όπου ασθενής μεταφέρθηκε μέσα σε κουβέρτα σε καρότσα αγροτικού οχήματος. Λίγες ημέρες αργότερα, η ίδια ντροπιαστική εικόνα καταγράφηκε και στην περιοχή μας, που σημειωτέον έχει αυξημένη τουριστική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και λόγω της αγροτικής δραστηριότητας σημειώνονται αρκετοί τραυματισμοί και ατυχήματα αγροτών κατά τις αγροτικές εργασίες» ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συμπληρώνοντας ότι το Υπουργείο Υγείας και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια έχουν από καιρό κλείσει τα αυτιά τους στα τεράστια προβλήματα των δημόσιων δομών υγείας της Μαγνησίας.

«Την ώρα που ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φώτης Σερέτης ρίχνει το βάρος της προσοχής του στο νομό Φθιώτιδας, όπου φιλοδοξεί να πολιτευτεί, στη Μαγνησία οι πολίτες μεταφέρονται σε καρότσα» ανέφερε χαρακτηριστικά

Το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς καλύπτει την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα των κατοίκων όλου  του Ανατολικού Πηλίου με την περιοχή της Ζαγοράς να έχει μόνιμο πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων.

Ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να στελεχώσει άμεσα με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό το ΚΥ Ζαγοράς για να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά που προσβάλλουν την εικόνα της χώρας και κυρίως τους πολίτες της».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.