Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο τα προβλήματα των λιμενικών υπηρεσιών των Β. Σποράδων

Στη Βουλή έφερε με Ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τη σημαντική υποστελέχωση αλλά και τις ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό που παρουσιάζουν οι λιμενικές υπηρεσίες των Β. Σποράδων, όπως κάνει γνωστό ο ίδιος με δελτίο Τύπου, που εξέδωσε.

«Στην έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν, οι λιμενικές υπηρεσίες της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου παρουσιάζουν ελλείψεις σε αναγκαίο προσωπικό που φτάνουν μέχρι και το 50% της οργανικής τους σύνθεσης. Την ίδια ώρα τα υπηρεσιακά οχήματα είναι πλέον 25ετίας, δημιουργώντας συνθήκες αυξημένης επικινδυνότητας κατά τις μετακινήσεις του προσωπικού», ανέφερε ο Βουλευτής. Δεν παρέλειψε να επισημάνει, ότι τη στιγμή που στο Λιμενικό Σώμα υπάρχουν συνολικά πάνω από 1.500 κενές οργανικές θέσεις, η Κυβέρνηση επιλέγει τη σταδιακή απαξίωση του θεσμού της εισαγωγής στελεχών μέσω Πανελληνίων εξετάσεων που εισήγαγε για πρώτη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017. «Από το 2019 και έπειτα κάθε έτος μειώνεται συστηματικά ο αριθμός των εισακτέων στο Λιμενικό Σώμα μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων», τόνισε ο Βουλευτής.

Στην Ερώτησή του κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής να παρέμβει προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης στις λιμενικές υπηρεσίες και των τριών νησιών των Β. Σποράδων, αλλά και να αυξήσει τον αριθμό των εισακτέων στο Λιμενικό Σώμα μέσω του αξιοκρατικού θεσμού των Πανελληνίων εξετάσεων.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Στο Λιμεναρχείο Σκιάθου, η οργανική σύνθεση παραμένει μειωμένη κατά 30%-40% σε σχέση με αυτή που θα έπρεπε να είναι. Εντονότερα προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει το Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου στο οποίο η στελέχωση φτάνει μόλις το 50% σε σχέση με το Οργανόγραμμα της υπηρεσίας. «Παράλληλα, αίτημα του Λιμενικού Τμήματος είναι η διοικητική αυτονόμηση της υπηρεσίας που σήμερα υπάγεται διοικητικά στο Λιμεναρχείο Σκιάθου. Πρόκειται για μία υπηρεσία που έχει υπό την εποπτεία της την παράλληλη λειτουργία τριών λιμανιών  με συνεχείς κατάπλους (λιμένας Σκοπέλου, Αγνώντα και Γλώσσας)», ανέφερε. Σημαντική υποστελέχωση παρατηρείται τέλος και στον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Οι λιμενικές υπηρεσίες των Β. Σποράδων είναι επιβαρυμένες με τον απαιτητικό έργο της ομαλής λειτουργίας λιμανιών με αυξημένη τουριστική, αλιευτική και εμπορική δραστηριότητα. Ενόψει της νέας θερινής σεζόν, η ενίσχυσή τους με το κατάλληλο προσωπικό σύμφωνα με το οργανόγραμμα και τις ανάγκες τους είναι η μόνη λύση πολιτικής ευθύνης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.