Στην 1η ΤΑΞΑΣ επέστρεψε το Apache που προσγειώθηκε σε χωράφια

Είχε απογειωθεί από το Στεφανοβίκειο

Επέστρεψε στη βάση του, στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας το ελικόπτερο Apache, που στη διάρκεια νυχτερινής άσκησης χθες το βράδυ, άναψε ένδειξη και ο χειριστής το προσγείωσε σε αγροτική περιοχή στην περιοχή της Λάρισας, προκειμένου να μη ρισκάρει βλάβη.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το ελικόπτερο βρίσκεται ήδη στη βάση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, απ’ όπου είχε απογειωθεί, και εξετάζεται από τεχνικούς.
Κύκλοι του Γενικού Επιτελείου Στρατού επισημαίνουν ότι στη διάρκεια της εκπαιδευτικής πτήσης, έξι μόλις λεπτά μετά την απογείωση, άναψε μια λυχνία και σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρήσης, ο χειριστής είχε χρόνο δύο λεπτών για να επιστρέψει στη βάση του.

Τη συγκεκριμένη στιγμή οι χειριστές αποφάσισαν να το προσγειώσουν επί τόπου, για να τη ρισκάρουν βλάβη, σε χωράφια στην περιοχή Καλαμακίου Αγιάς Λάρισας. Η προσγείωση ήταν ομαλή και όχι βίαιη και οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους και δεν διέτρεξαν τον παραμικρό κίνδυνο.
Επί τόπου πήγαν τεχνικοί που αφού έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους, οδήγησαν ξανά το ελικόπτερο στη βάση του, για να κάνουν λεπτομερέστερους ελέγχους, ψάχνοντας την αιτία της ένδειξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.