Στην Αλβανία για διάλυση πλοίο που βρισκόταν στην Αμαλιάπολη

Στην Αλβανία επέστρεψε χθες το απόγευμα το φορτηγό πλοίο MILTON, με σημαία Αλβανίας, στο οποίο είχε επιβληθεί το μέτρο κράτησης και απαγόρευσης απόπλου από το Λιμεναρχείο Βόλου από τις 19 Φεβρουαρίου που είχε καταπλεύσει στην Αμαλιάπολη, λόγω σοβαρών ελλείψεων.

Μετά από συνεννόηση του Λιμεναρχείου Βόλου με το Υπουργείο Ναυτιλίας, επετράπη μόνο ένα δρομολόγιο στο πλοίο κενό φορτίου για να επιστρέψει στην Αλβανία προκειμένου να διαλυθεί σε παλιοσίδερα.

Το πλοίο είχε καταπλεύσει στις 19 Φεβρουαρίου στο λιμάνι Τσιγκέλι της Αμαλιάπολης, από την Αλβανία, προκειμένου να ξεφορτώσει σκραπ και να φορτώσει προϊόντα σιδήρου και να επιστρέψει στη γειτονική χώρα. Σε έλεγχο που έγινε στο πλοίο από ειδικά εκπαιδευμένο υπάλληλο του Λιμεναρχείου με ευρωπαϊκή πιστοποίηση στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνθήκης PARIS MOU, εντοπίστηκαν σοβαρές ελλείψεις που αφορούν στην αξιοπλοΐα του πλοίου κι από το Λιμεναρχείο είχε επιβληθεί το μέτρο κράτησης – απαγόρευσης απόπλου από το λιμάνι και διοικητικές κυρώσεις (χρηματικό πρόστιμο).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.