Στην κινητοποίηση των κατοίκων της Ζαγοράς κλιμάκιο του ΚΚΕ

Στη χτεσινή κινητοποίηση των αγροτών και κατοίκων της περιοχής της Ζαγοράς στην πλατεία του χωριού, παραβρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με τους Βασίλη Μεταξά, βουλευτή Μαγνησίας και Βάιο Μπιμπίλη, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε συζήτηση με τους προέδρους των Αγροτικών Συλλόγων Ζαγοράς, Πουρίου και Μακρυράχης που στα πλαίσια των πολύμορφων κινητοποιήσεών τους πραγματοποίησαν και τη χτεσινή διαμαρτυρία.

Όπως επισημαίνεται από το ΚΚΕ Μαγνησίας οι εκπρόσωποι των αγροτών δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους απέναντι στην κυβέρνηση, την περιφέρεια και το Δήμο, παράλληλα με την οργάνωση της λαϊκής αλληλεγγύης στα χωριά.

«Τα σοβαρά προβλήματα με την καταστροφή της παραγωγής μήλων και τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας απαιτούν άμεσες λύσεις για την αναπλήρωση του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών της περιοχής, αλλά και για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων στις κατεστραμμένες υποδομές. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ακόμα το Πουρί είναι αποκλεισμένο και εκατοντάδες κάτοικοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι, χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Όπως και το γεγονός των σοβαρών ελλείψεων σε καύσιμα που επίσης δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση.

Η δε πρόσβαση στη Ζαγορά γίνεται με τεράστιες δυσκολίες. Είναι χαρακτηριστικό, όπως διαπίστωσε και το κλιμάκιο, πως από την προηγούμενη εβδομάδα που είχε ξαναεπισκεφτεί την περιοχή, στον οδικό άξονα Βόλου – Ζαγοράς δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία παρέμβαση με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση και να γίνεται επικίνδυνη η διέλευση επιβατηγών οχημάτων σε αρκετά σημεία!

Τα παραπάνω, δεν αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση, την περιφέρεια και την δημοτική αρχή, όπως και δεν αποτελούσαν προτεραιότητα τα μέτρα προστασίας των κατοίκων πριν την καταστροφή.

Οι κακοτεχνίες, τα έργα – μπαλώματα και η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών αντιπλημμυρικής θωράκισης σε μια περιοχή «πρωταθλήτρια» στις βροχοπτώσεις, έδωσαν τη θέση τους στην εγκατάλειψη μετά την κακοκαιρία.

Οι κάτοικοι μπαίνουν μπροστά οι ίδιοι για τη διασφάλιση της επιβίωσής τους, με τη βοήθεια του μεγάλου κύματος λαϊκής αλληλεγγύης από όλη την Ελλάδα. Ιδίως στο Χορευτό και το Πουρί, η οργάνωση των ίδιων των κατοίκων αποτελεί το κύριο μέσο στήριξης των οικογενειών της περιοχής.

Όπως τονίστηκε, είναι πλέον αποδεδειγμένο πως το κριτήριο του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων αποτελεί το πραγματικό εμπόδιο για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό πρόληψης αλλά και αποκατάστασης τέτοιων καταστροφών. Ότι η αξιοποίηση των σημερινών επιστημονικών και τεχνολογικών δυνατοτήτων, για την προστασία του λαού, είναι τελικά ασύμβατη με την ίδια την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Οι ανακοινώσεις του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, η κατάθεση του νομοσχεδίου για την επιβολή 13 ωρών δουλειάς, ενώ ακόμα βρίσκονται αποκλεισμένα χωριά και κάτοικοι, αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά το αποκρουστικό, ταξικό πρόσωπο του αστικού κράτους.

Είναι μονόδρομος ο αγώνας διεκδίκησης για την αποκατάσταση των ζημιών και τις αποζημιώσεις ώστε να ορθοποδήσουν οι κατεστραμμένες λαϊκές οικογένειες. Όπως και για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί η ίδια τραγωδία στην επόμενη βροχή.

Το ΚΚΕ στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα και τα αιτήματα των αγροτών και των κατοίκων. Δίνει όλες του τις δυνάμεις στην ενίσχυση της διεκδίκησης και της οργάνωσης σε κάθε χωριό της Μαγνησίας και σε κάθε γειτονιά του Βόλου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.