Στην Πλ. Πανεπιστημίου η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Σύσκεψη ενόψει της απεργίας στις 30 Μάη σωματείων και συνδικαλιστών

Στην Πλατεία Πανεπιστημίου, θα γίνει την Τετάρτη 30 Μάη, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Στις 10 το πρωί και για το λόγο αυτό χθες έγινε σύσκεψη με μαζική συμμετοχή η σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. για την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας στις 30 του Μάη.

Στη σύσκεψη μίλησε η Εύη Καρυδάκη, μέλος της Γραμματείας Βόλου του Π.Α.ΜΕ. και πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας, που κατήγγειλε ότι οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν απεργία, παρά το ότι αρνούνται να οργανώσουν την εργατική αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα, ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων να χτυπήσουν τα συνδικαλιστικά και συλλογικά δικαιώματα, ενώ απέρριπταν τις προτάσεις των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για να οργανωθεί η πάλη για τις ΣΣΕ και για αυξήσεις στους μισθούς, για την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ και της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 €.

Όπως είπε την ίδια τακτική ακολουθεί και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Βόλου που απορρίπτει την προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων για συνεδρίαση του Δ.Σ. ενόψει κινητοποιήσεων και κάθε φορά που μπαίνει ζήτημα διεκδίκησης κάποιου δικαιώματος και κατόπιν παραγγελίας της κάθε εργοδοσίας, είτε είναι η Χαλυβουργία, είτε είναι η ΑΓΕΤ, ή άλλη, εκβιάζουν και τρομοκρατούν.

Η Εύη Καρυδάκη είπε ότι η απεργία στις 30 Μαΐου πρέπει να εκφράσει την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων από σημαντικά εργατικά τμήματα. Να καταδικαστεί η πολιτική της λιτότητας, η πολιτική της συρρίκνωσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων που «ματώνουν» τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Η ομιλήτρια κάλεσε τους εργαζόμενους να ανοίξουν πλατιά τη συζήτηση μέσα στην εργατική τάξη, στους χώρους δουλειάς και στις επιχειρήσεις γύρω από τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις που μπορούν σήμερα να αναχαιτίσουν τις αρνητικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.