Στην Θεσσαλονίκη ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Ξηραδάκης

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Ξηραδάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τον ΟΛΘ (Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης), καθώς και τον Οίκο Λιμένων Ναύτου και συναντήθηκε με το σωματείο Λιμενεργατών.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «αργότερα την ίδια μέρα, επισκέφθηκε το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, με τον οποίο μοιράστηκε το όραμά του σχετικά με την υποψηφιότητά με τις επικείμενες Ευρωεκλογές και έλαβε την ευχή του. Έπειτα μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο Porto Palace της Θεσσαλονίκης για την προγραμματισμένη ομιλία του.
Στην ομιλία του επεσήμανε τους λόγους που τον οδήγησαν να ασχοληθεί με τον πολιτικό στίβο και να βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις επικείμενες εκλογές. Τόνισε πως σαν άνθρωπος της Ναυτιλίας και του «επιχειρείν» ξέρει να ανταποκρίνεται στις όποιες προκλήσεις και ότι άνθρωποι που γνωρίζουν τόσο καλά την θαλάσσια οικονομία και αγορά, δεν έχουν την πολυτέλεια να απέχουν από μια τέτοια εθνική προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας.
Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, πρόσθεσε ότι με στοχευμένες παρεμβάσεις και επενδύσεις η περιοχή δύναται να ισχυροποιηθεί οικονομικά, εάν αξιοποιηθεί στο έπακρο, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο λιμένας Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως πρέπει να γίνουν επενδύσεις για την εξασφάλιση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής και του κατάλληλου εξοπλισμού, προκειμένου να βελτιωθεί δραστικά η εξυπηρέτηση τόσο των πλοίων, όσο και της διακίνησης των φορτίων. Επιπλέον, πρέπει να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών του λιμανιού και να διευρυνθούν οι δραστηριότητές του, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στην αγορά των γειτονικών Χωρών.
Κλείνοντας, κατέθεσε το όραμά του όσον αφορά την εκπροσώπηση της ελληνικής θαλάσσιας οικονομίας και ναυτιλίας στο ευρωκοινοβούλιο, καθώς και να παρέμβει για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης, αναπτυξιακής πολιτικής της Ευρώπης
προς όφελος όλων των Ελληνικών παραγωγικών κλάδων. Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη..

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.