Στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης ζήτησε ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Σημαντικές επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις σε ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και την ανάπτυξη υποδομών σε συνδυασμό με την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στη συνάντησή του με τον Υπουργό κ. Στ. Αραχωβίτη, ο κ. Κουτσάφτης έκανε αναλυτική παρουσίαση της κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ο Δήμος και οι παραγωγοί και ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου με χρηματοδοτήσεις για αγροτικά δίκτυα και αρδεύσεις, ενέργειες στήριξης των παραγωγών και των συνεταιριστικών οργανώσεων κ.α.
Ακολούθησε συνάντηση του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαρ. Κασίμη στον οποίο επιδόθηκε ο πλήρης φάκελος του αλιευτικού καταφυγίου Χορευτού προκειμένου να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να αρχίσει η υλοποίηση των παρεμβάσεων που προβλέπονται στη σχετική μελέτη.
Επίσης, με τον κ. Κασίμη, ο κ. Κουτσάφτης συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα CLLD/LEADER και προτάθηκαν βελτιωτικές παρεμβάσεις ώστε το πρόγραμμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών, όπως η Μαγνησία, να υλοποιηθεί με ταχύτερους ρυθμούς προς όφελος των κοινωνιών της υπαίθρου».


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.