Στηρίζει τα αιτήματα των ερασιτεχνών αλιέων ο Κων. Μαραβέγιας

Τα αιτήματα των ερασιτεχνών αλιέων προώθησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με Αναφορά του προς τους υπουργούς Οικονοµικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίµων κ. Σ. Λιβανό.

Ειδικότερα, η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε σχετική επιστολή ερασιτεχνών αλιέων της Μαγνησίας που ζητούν την επανεξέταση της επιβολής φόρου πολυτελείας σε σκάφη κάτω των έξι µέτρων και τη µη αναθεώρηση του Π∆ 373/1985 για την ερασιτεχνική και αθλητική αλιεία.

Όπως τονίζουν, το νομοθετικό πλαίσιο είναι πάρα πολύ αυστηρό, ενώ συνεχείς οικονομικές επιβαρύνσεις έχουν κάνει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα ιδιαίτερα δαπανηρή, παρότι οι ερασιτέχνες αλιείς στηρίζουν μέρος της οικονομίας. Επίσης, επισημαίνουν τη βούλησή τους να συμβάλουν στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας με τους επαγγελματίες ψαράδες για την πάταξη της παράνομης αλιείας απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν να μη υπάρξει περαιτέρω μείωση των αλιευτικών εργαλείων, ούτε επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις, αλλά να επανεξεταστεί ο φόρος πολυτελείας. Τέλος, θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος νομοθέτησης περιοριστικών μέτρων εκ μέρους της κυβέρνησης στην ερασιτεχνική αλιεία.

Με την Αναφορά του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα ικανοποίησης των συγκεκριμένων αιτημάτων, για τη διευκόλυνση των ερασιτεχνών αλιέων.