Στις Νηές η 31η Αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ

Από την Πέμπτη 7 ως την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Στις Νηές Αλμυρού, θα πραγματοποιηθεί η 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ από την Πέμπτη 7 ως την Κυριακή 10 Ιουλίου, που θα στείλει ακόμα μια φορά το δυνατό του μήνυμα: «Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Έτσι γράφεται η Ιστορία!». Αυτό το σύνθημα θα ακουστεί δυνατά από νέους από όλη την Ελλάδα, διότι η περιοχή μας βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των σχεδίων εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές αναμετρήσεις που διεξάγονται και προετοιμάζονται στην γειτονιά μας. Με βάσεις για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, σε Λάρισα, Βόλο και Στεφανοβίκειο που αξιοποιούνται τόσο για στρατοπέδευση όσο και για την αναχώρηση των δολοφονικών τους ελικοπτέρων και αεροπλάνων. Στην περιοχή μας, 100χρονια μετά το 1922 και την μικρασιατική καταστροφή, γνωρίζουμε τι θα πει προσφυγιά και ασφάλεια που προσφέρουν οι δήθεν σύμμαχοι.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Χρ. Καραγεωργίου γραμματέας της ΚΝΕ και ο Λευτ. Στεργίου της Οργάνωση ΑΕΙ της ΚΝΕ, ανέφεραν ότι σε όλη την διάρκεια της κατασκηνώσεις θα υπάρχουν πλούσιες δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Το Σάββατο 9 Ιούλη στις 19.00 θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου. Εκεί θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα χαιρετίσουν οι Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, Α’ Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού, και ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας.
Πρόκειται για μία συγκέντρωση με μεγάλη πολιτική σημασία, αφού εκτός όλων των άλλων θα χαιρετίσουν οι Γενικοί Γραμματείς των 4 Κομμουνιστικών Κομμάτων που από κοινού, με το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία πριν 4 μήνες, πήραν την πρωτοβουλία να εκδώσουν Κοινή Ανακοίνωση για τον πόλεμο η οποία στη συνέχεια υπογράφηκε συνολικά από 42 Κομμουνιστικά Κόμματα και 30 Κομμουνιστικές Νεολαίες, και έδωσε το πολιτικό στίγμα για μία πλούσια αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε μέχρι σήμερα, ανέφεραν.

Τα μέλη και φίλοι της ΚΝΕ που θα βρεθούν στην Κατασκήνωση στη Μαγνησία θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τις αντιπροσωπείες 8 Οργανώσεων από χώρες της Ευρώπης, οι οποίες θα απευθύνουν και χαιρετισμό. Συγκεκριμένα, θα φιλοξενηθούν νέοι κομμουνιστές από το Μέτωπο Νεολαίας του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας, τις Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών από την Ισπανία, το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας από την Ιταλία, το Κίνημα Νέων Κομμουνιστών από την Ολλανδία, την Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) από τη Ρωσία, την Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας από τη Σερβία, τη Σουηδική Κομμουνιστική Νεολαία και την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας.
Έτσι, η 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα στείλει παγκόσμιο μήνυμα «κοινής πάλης των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών».

Μαζί με την ΚΝΕ, στις Νηές Μαγνησίας, στις 7 – 10 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί και η παιδική κατασκήνωση των φίλων του «κόκκινου Αερόστατου».
Οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου», μέσα από τις πλούσιες δραστηριότητες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης, θα στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και υπέρ της φιλίας των λαών. Ένα μήνυμα που έστειλαν και τους προηγούμενους μήνες, με τη συμμετοχή τους στο αντιπολεμικό Φεστιβάλ του «κόκκινου Αερόστατου» στην Αθήνα, με τα πανό τους την Πρωτομαγιά. Εξάλλου, όλο το προηγούμενο διάστημα, τα παιδιά με ζωγραφιές, τραγούδια, με τα συνθήματα που έφτιαξαν με τις τσάντες τους στις αυλές των σχολείων και άλλες πρωτοβουλίες, έστελναν ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στον πόλεμο.

Στην παιδική κατασκήνωση θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν το μπάνιο και το παιχνίδι στη θάλασσα, να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, να επισκεφτούν αξιοθέατα της πόλης του Βόλου, να συμμετέχουν στο πάρτι για τα 10 χρόνια της παιδικής κατασκήνωσης, να παρακολουθήσουν συναυλίες και παράσταση καραγκιόζη, να διασκεδάσουν με παιδιά της ηλικίας τους, κάτι που σίγουρα έχουν μεγάλη ανάγκη, ύστερα από την περίοδο της πανδημίας. Εξάλλου, μέσα από το πλήθος των δραστηριοτήτων της κατασκήνωσης, καλλιεργούνται η συλλογικότητα, η φιλία, η αλληλεγγύη, αλλά και η αξία του διεθνισμού. Το μήνυμα αυτό, εξάλλου, διαπνέει τη συνάντηση που θα έχουν την Κυριακή το πρωί οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» με τις αντιπροσωπείες των 8 Κομμουνιστικών Νεολαιών με θέμα «Οι λαοί έχουν τη δύναμη! Γνωρίζουμε νεολαίους κομμουνιστές από όλο τον κόσμο!», όπως και η επίσκεψη και το πικ νικ στο δάσος Κουρί, το Σάββατο 9 Ιούλη, με αθλητικές δραστηριότητες – αναρρίχηση και δραστηριότητες με τίτλο: «Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! Παλεύουμε για έναν κόσμο ειρηνικό, όμορφο και δίκαιο για όλους» και «Προστατεύουμε το περιβάλλον! και γιατί το καταστρέφουν!».
Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει στις Οργανώσεις της ΚΝΕ και θα συγκεντρώνονται και στη διάρκεια της κατασκήνωσης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ έχει ως εξής:
 Πέμπτη 7 Ιούλη
20.30 Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα
22.00 Λαϊκό – ρεμπέτικο γλέντι με το μουσικό project «Ρεμπέτ Ασκέρ».

 Παρασκευή 8 Ιούλη
8.30 Επίσκεψη και ξενάγηση ομάδας κατασκηνωτών στο νησί Τρίκερι
Πέρα από το πλούσιο πρόγραμμα και τις πολύμορφες δραστηριότητες που περιλαμβάνει, οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στην 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος και σε δύο πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις.
Από τις πρώτες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν είναι το workshop που προγραμματίζεται την Παρασκευή 8 Ιούλη με θέμα: «Με την ΚΝΕ λέμε ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά! Βρίσκουμε την πραγματική ουσία. Εμάς μας ενώνει κάτι πιο δυνατό!».
Οι μαθητές κατασκηνωτές θα στείλουν το παραπάνω μήνυμα με δραστηριότητες που θα ξεκινήσουν από τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου για όσα απασχολούν τους ίδιους και τους συμμαθητές τους γύρω από το ζήτημα των ναρκωτικών.
Έπειτα στον χώρο της κατασκήνωσης θα βρίσκεται μια πρωτότυπη κατασκευή που δίνει την ευκαιρία να προβληματιστούν, να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα αλλά και απόψεις που αφορούν το φαινόμενο της εξάπλωσης της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών σε εφήβους.
Την Παρασκευή, οι μαθητές θα μπορέσουν να δώσουν συλλογικά απαντήσεις στα παραπάνω αλλά και σε πολύ περισσότερα, να εκφράσουν απορίες, προβληματισμούς και τις σκέψεις τους μέσα από μια «ζωντανή» συζήτηση με μέλη της Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών και των Εξαρτήσεων του ΚΣ και της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ.
Επίσης θα πραγματοποιήσει Εκδήλωση – συζήτηση: «Σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία: Τι μας διδάσκουν οι εξελίξεις; Οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ.
Ενώ θα ακολουθήσει Χαιρετισμός από τον Παναγιώτη Κοδέλλα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.
Η βραδιά θα κλείσει με μουσικό αφιέρωμα από τον Βασίλη Κασούρα με τίτλο «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή»,
Και Λαϊκό γλέντι

 Σάββατο 9 Ιούλη
8.30 Επίσκεψη και ξενάγηση ομάδας κατασκηνωτών στο νησί Τρίκερι
Ακόμα, το πρωί του Σαββάτου 9 Ιούλη ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, με θέμα «Επιβιώνοντας στο Γυμνάσιο», θα περιμένει ομάδες τεσσάρων έως έξι μαθητών Γυμνασίου από την κατασκήνωση της ΚΝΕ αλλά και τους μεγαλύτερους μαθητές της παιδικής κατασκήνωσης, που θα αγωνιστούν σε πέντε διαφορετικές δοκιμασίες και θα διεκδικήσουν έπαθλο – έκπληξη! Το παιχνίδι είναι εμπνευσμένο από τη ζωή των μαθητών και παρουσιάζει με έναν πολύ πιο διασκεδαστικό τρόπο το καθημερινό τους πρόγραμμα, δίνοντας την ευκαιρία να κάνουν πειράματα, να λύσουν γρίφους, να τρέξουν και τελικά η πιο γρήγορη ομάδα να κερδίσει!
19.00 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου. Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ
Θα χαιρετίσουν οι:
 Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
 Αστορ Γκαρσία, ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος των Εργαζομένων της Ισπανίας
 Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, Α’ Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Μεξικού
 Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.
Ακολούθως, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά στον χώρο της κατασκήνωσης:
21.30 Συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς»
 23.00 Λαϊκό γλέντι με τους Αλέξανδρο Καζίλα, Στέφανο Κωστόπουλο, Χρήστο Ντίνα, Εφη Σισμανίδου, Γιάννη Σκαμπαρδώνη

 Κυριακή 10 Ιούλη
10.30 Συζήτηση με φοιτητές από όλη την Ελλάδα: «Πανσπουδαστική 1η δύναμη!»
 Κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης θα υπάρχει πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.