Στις συναντήσεις στο Νοσοκομείο Βόλου με τον πρώην Υπ. Υγείας ο βουλευτής Αλ. Μεϊκόπουλος

Παρών ήταν ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σήμερα Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 στη συνάντηση που είχε ο πρώην Υπουργός Υγείας και νυν Τομεάρχης της ΕΠΕΚΕ Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέας Ξανθός μαζί με τον βουλευτή Τρικάλων κ. Σάκη Παπαδόπουλο, πρώην συντονιστή της ΕΠΕΚΕ Υγείας, με τη Διοίκηση, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Βόλου.
Ο κ. Ξανθός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την κατάσταση που επικρατεί από το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μάνθο Δραμητινό, τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών ιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ) κ. Παύλο Μαλινδρέτο, τον γραμματέα της ΕΙΝΚΥΜ και Διευθυντή του ΤΕΠ κ. Ηλία Καραμέτο, τον Πρόεδρο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Κώστα Μενδρινό, τη Διεθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Κατερίνα Χαρανά, ενώ τον λόγο πήραν και ο πρώην πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Νίκος Χαυτούρας, εκπρόσωποι συμβασιούχων εργαζομένων και η Πρόεδρος των Φίλων του Νοσοκομείου κ. Γεωργία Σταγάκη.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν διαχρονικά σε μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ελλείψεις που θα γίνουν ιδιαίτερα έντονες όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους, όπου σταδιακά θα αρχίσει να αποχωρούν, λόγω λήξεων συμβάσεων ή συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να αντιμετωπίσει οξύτατο πρόβλημα για την ομαλή λειτουργία του. Παράλληλα τέθηκε και το θέμα του προϋπολογισμού, καθώς δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα στη λειτουργία του.
Ο κ. Ξανθός άκουσε με μεγάλη προσοχή όλα τα θέματα που τέθηκαν και με τη σειρά του ανέφερε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση έδωσε τιτάνιο αγώνα εν μέσω μνημονίων και περιορισμών που δυσχέραιναν το έργο της, ώστε να μπορέσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τα Νοσοκομεία μας να σταθούν στα πόδια τους και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε προς όφελος του κόσμου. Φυσικά δεν παρέλειψε να πει πως δεν προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση, καθώς υπάρχουν πολλά θέματα ακόμη που πρέπει να λυθούν. Ωστόσο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε το ένα προς πέντε(1/5) να γίνει ένα προς ένα (1/1) από το 2019. Έγιναν 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ,(4000 γιατροί και 6000 προσωπικό) και υπήρχε ένα πλάνο προκηρύξεων έτοιμο, αλλά όλα αυτά συν το θέμα με τον προϋπολογισμό πάγωσαν με τη νέα Κυβέρνηση.
Κλείνοντας ο κ. Ξανθός επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να πιέσει την υπάρχουσα Κυβέρνηση, ώστε να μην εγκαταλείψει τη γραμμή στήριξης στο δημόσιο σύστημα υγείας που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ήδη δίνει καρπούς, ενώ δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει ότι οι γιατροί και το προσωπικό έβαλαν πλάτη όλα αυτά τα χρόνια, γιατί κατάλαβαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσπάθησε να διαλύσει και να ιδιωτικοποιήσει, αλλά να κρατήσει όρθια τη δημόσια περίθαλψη.
Ως γνωστό για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Βόλου, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση που πρόσφατα συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, την Παρασκευή 15/11/2019, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει προσωπικά τον Υπουργό Υγείας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο Βόλου. Κατά τη συζήτηση στη Βουλή ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε το «πάγωμα» όλων των πρωτοβουλιών της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για το Αχιλλοπούλειο. Προέκυψε η χρηματοδότησή του με το «σταγονόμετρο», γεγονός που θέτει σε πραγματικό κίνδυνο την ποιότητα της παροχής δημόσιας υγείας στη Μαγνησία. Επί της ουσίας η παραπομπή όλων των ζωτικών θεμάτων για το πρώτο τετράμηνο του 2020 που ανέφερε ο υπουργός κ. Κικίλιας, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στον προγραμματισμό των προσλήψεων και τη συνολικότερη ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.