Στο 97.77% η συμμετοχή στις πανελλαδικές στη Μαγνησία

φωτο αρχείου
Καθυστέρηση στην έναρξη με το παλαιό σύστημα από λάθος του Υπουργείου

Στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και στα Μαθηματικά διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, με τη συμμετοχή στο νέο σύστημα να αγγίζει το 97,77% στη Μαγνησία. Η διαδικασία κύλησε ομαλά για τους υποψηφίους του νέου συστήματος, όμως για όσους συμμετείχαν με το παλιό σύστημα υπήρξε μία καθυστέρηση καθώς τα θέματα στάλθηκαν από το Υπουργείο και με τις δύο επισημάνσεις, για νέο και για παλαιό δηλαδή σύστημα. Ευτυχώς η διευκρίνηση ήρθε σύντομα από το Υπουργείο και οι υποψήφιοι συνέχισαν κανονικά τη διαδικασία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στις εξετάσεις σήμερα συμμετείχαν με το νέο σύστημα 1097 μαθητές σε σύνολο 1122 και απουσίασαν 25, ποσοστό συμμετοχής 97.77 % και με το παλαιό σύστημα συμμετείχαν 108 μαθητές σε σύνολο 135 και απουσίασαν 27 , ποσοστό συμμετοχής 80%.
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ συνεχίζονται την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 με τα μαθήματα της Βιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού των Σπουδών Υγείας και της Κοινωνιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών με το νέο σύστημα, και για τα μαθήματα της Βιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Βιολογίας Γενικής Παιδείας με το παλαιό σύστημα.
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ συνεχίζονται αύριο Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 με το μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.