Στο δρόμο οι επαγγελματίες στη Σκόπελο για τους ελέγχους

Θέτουν και θέμα απρεπούς συμπεριφοράς των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών

Αντιδρούν οι επαγγελματίες εστίασης και τουριστικών καταλυμάτων της Σκοπέλου, στους ελέγχους κλιμακίων του ΣΔΟΕ, ενώ θέτουν και θέμα απρεπούς συμπεριφοράς των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με το dromenatoutopoumas.gr, την Τρίτη έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επαγγελματιών έξω από το Δημαρχείο και σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Σκοπέλου, αναφέρεται:
«Σήμερα 27/7/2021 οι επαγγελματίες της νήσου Σκοπέλου και πιο συγκεκριμένα οι επαγγελματίες μαζικής εστίασης και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο και τη συμπεριφορά του ελεγκτικού μηχανισμού του κράτους. Η συγκέντρωση έστω και για πρώτη φορά κρίνεται επιτυχής λόγω της αρκετής προσέλευσης των επιχειρηματιών. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
1) Ο τρόπος που διενεργείται ο έλεγχος
2) Η απρεπής συμπεριφορά κάποιων υπαλλήλων που διενεργούν τους ελέγχους
3) Συζητήθηκε πιο ελαστική αντιμετώπιση σε σχέση με το ωράριο των ΗΔΗ ασφαλισμένων, αίτημα των επαγγελματιών της Σκοπέλου και όλων των νησιών μας. Αίτημα των επαγγελματιών της Σκοπέλου και όλων των νησιών μας, που κύρια ενασχόληση είναι ο τουρισμός και πρέπει νομοθετικά να ρυθμιστεί το θέμα των ωραρίων. Από τη φύση της η ενασχόληση με τον τουρισμό έχει πολύ μικρή διάρκεια. Από 1,5 έως 4 μήνες, τα δε όμως έξοδα είναι 12 μήνες.
Πρέπει να έχουμε το δικαίωμα ενός εύλογου διαστήματος να μπορούμε να προσθέσουμε υπερωρίες των υπαλλήλων μας που εργάστηκαν σαν υπερωρία.
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση που παρόλο το φόρτο εργασίας του, παρουσιάστηκε έξω από την είσοδο του δημαρχείου και εισάκουσε τα αιτήματά μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.