Στο εδώλιο οι δύο ψαράδες για τον θάνατο του Γιώργου Καραμιχαηλίδη στην Αλόννησο

Ήταν οι τελευταίοι που τον είδαν ζωντανό στις 30 Αυγούστου 2016

Στο εδώλιο του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσουν οι δύο ψαράδες που είδαν τελευταίοι ζωντανό τον Γιώργο Καραμιχαηλίδη, στις 30 Αυγούστου 2016 στο λιμάνι της Βότσης Αλοννήσου, πριν εξαφανιστεί.

Όπως αναφέρει το anikolouli.gr, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, “ο 30χρονος δεν είναι πλέον αγνοούμενος αλλά νεκρός και για τον θάνατό του ευθύνονται συγκεκριμένα άτομα, κάτοικοι της Αλοννήσου”.
Πρόκειται για τους δύο ψαράδες που ήταν οι τελευταίοι που είδαν ζωντανό τον άτυχο Γιώργο στο λιμανάκι της Βότσης όπου χάθηκε, παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο χρόνος και ο τόπος της δίκης αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.
Ο άτυχος Γιώργος, που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και διέμενε στο Βέλγιο, είχε πάει για διακοπές στην Αλόννησο με την 24χρονη φίλη του. Τα ίχνη του χάθηκαν το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου 2016.

Σύμφωνα με μάρτυρες που μίλησαν στο «Τούνελ», το απόγευμα της ίδιας ημέρας έφυγε από το δωμάτιο της πανσιόν, όπου έμενε με την φίλη του και πήγε στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση. Εκεί προσπάθησε να λύσει ένα αλιευτικό σκάφος με σκοπό να βγει στα ανοιχτά. Έγινε όμως αντιληπτός από τους ψαράδες και βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα και κολυμπώντας τους προσέγγισε.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο ένας από τους δύο ψαράδες φέρεται να κλώτσησε στο πρόσωπο τον Γιώργο ώστε να τον αποτρέψει να ανέβει στην βάρκα τους. Τόσο αυτός όσο και ο δεύτερος ψαράς δεν βοήθησαν τον 30χρονο που ήταν τραυματισμένος, με αποτέλεσμα το θύμα όντας σε σύγχυση να κολυμπήσει προς την έξοδο του λιμανιού και να χαθεί στο σκοτάδι.

Το ίδιο βράδυ άρχισαν οι έρευνες του Λιμενικού στην περιοχή και με το πρώτο φως της 31ης Αυγούστου, δύτες βρήκαν στο βυθό του λιμανιού μόνο τα ρούχα και το κινητό του τηλέφωνο.
Η σορός του δεν βρέθηκε παρά την κινητοποίηση των αρχών και της μητέρας του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.