Στο έλεος του χιονιά η Σκόπελος και τα άλλα νησιά

φωτο αρχείου
Χωρίς ρεύμα η χώρα του νησιού από τις 8 το βράδυ

Το νησί της Σκοπέλου και ιδιαίτερα την περιοχή της Γλώσσας πλήττει το νέο κύμα κακοκαιρίας καθώς χιονίζει από το μεσημέρι με ιδιαίτερη ένταση και δίνεται μάχη για να κρατηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Χιονίζει και σε Σκιάθο και Αλόννησο αλλά χωρίς προβλήματα ενώ η πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για ολονύχτια χιονόπτωση μέχρι και τις 8 αύριο το πρωί.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο εντεταλμένος σύμβουλος για της Β. Σποράδες Ν. Πλωμαρίτης, στη Γλώσσα και στις γύρω περιοχές το χιόνι φθάνει στα ορεινά και το μισό μέτρο και επιχειρούσαν μέχρι τις οκτώ το βράδυ πέντε μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και ιδιωτών για να διατηρηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο Σκόπελος-Γλώσσας.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρ. Βασιλούδης, δήλωσε ότι η χώρα της Σκοπέλου είναι χωρίς ρεύμα από τις 8 το βράδυ και εκτίμησε ότι προκλήθηκε βλάβη στη γραμμή που δίνει ρεύμα στη χώρα.

Στην Σκιάθο και την Αλόννησο χιονίζει επίσης με τρία μηχανήματα να επιχειρούν σε κάθε νησί, αλλά το ύψος του χιονιού στα πεδινά δεν ξεπερνά του πέντε πόντους και στα ορεινά τους 15 πόντους. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ -2 και 1 βαθμούς Κελσίου.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία
Από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανακοινώθηκε ότι αύριο Τρίτη δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Σκοπέλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.