Στο επίκεντρο του «Ζορμπά» βρέθηκε η Σκιάθος

Φωτογραφίες από την περιοχή Κουκουναριές στη Σκιάθο μετά τη σημερινή έντονη βροχόπτωση (Φωτο Γιάννης Καριοφύλλης)
Αναμένεται χρηματοδότηση για την αντιπλημμυρική προστασία του νησιού είπε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας

Στο επίκεντρο του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπάς» βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η Σκιάθος, όπου έπεσε μεγάλος όγκος νερού, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι σήκωσαν κύματα σε πολλά μέτρα ύψος, σκηνές που σημειώθηκαν και στη γειτονική Σκόπελο.
Η Δωροθέα Κολυνδίνη αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα», ότι στη Σκιάθο σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως λόγω της άναρχης δόμησης και οι αγροτικοί και οι παράπλευροι στο επαρχιακό δίκτυο δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, λόγω του όγκου του νερού, που έφτασαν στο επαρχιακό δίκτυο, χωρίς ευτυχώς να διακοπεί η κυκλοφορία και να κινδυνέψει άνθρωπος.
Μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου αποκαθιστούσαν τις όποιες μικροκατολισθήσεις και τη μεταφορά φερτών υλών, ενώ τα μηχανήματα επιχειρούσαν και χθες για την αποκατάσταση κατεστραμμένων δρόμων. «Σε σχέση μ’ αυτό που περιμέναμε και με ότι συνέβη σε όλη την Ελλάδα, δοξάζουμε το Θεό που πάλι καλά είχαμε, μόνο αυτά που είχαμε», δήλωσε η κα Κολυνδίνη. Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι το κωμικοτραγικό της κατάστασης ήταν νέο δελτίο θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ από τις 9 το βράδυ της Κυριακής ως τις 8 το πρωί της Δευτέρας, οπότε υπήρχε επιφυλακή όλη τη νύχτα και οι δύο Δήμοι έβγαλαν απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολείων.
Χρηματοδότηση για το αντιπλημμυρικό
Εδώ και ένα εξάμηνο έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των τευχών δημοπράτησης για τα αντιπλημμυρικά έργα της Σκιάθου και το έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκ. € είναι έτοιμο προς δημοπράτηση, τόνισε η αντιπεριφερειάρχης.
Όπως είπε, εστάλησαν τα τεχνικά δελτία στο υπουργείο και αναμένεται η χρηματοδότηση, ώστε να αποκατασταθεί στο σύνολό της η αντιπλημμυρική προστασία του νησιού, που έχει σχέση με τους τέσσερις μεγάλους χειμάρρους Αγ. Παρασκευής, Κουκουναριών, Αχλαδιών και Τρούλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.