Στο «φως» οι ελλείψεις του Κ. Υγείας Αλμυρού

Αποκάλυψη για τον απινιδωτή που βρίσκονταν 200 μέτρα μακριά από το σπίτι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Αν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου στο Κ. Υγείας Αλμυρού, θα μπορούσε να σωθεί η ζωή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα; Το ερώτημα μπορεί να μείνει αναπάντητο, όμως απασχολεί τη δημοσιότητα και στο «φως» έρχονται οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, φανερώνοντας το μεγάλο πρόβλημα που επικρατεί.
Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Star, και προκύπτει από το έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό κανάλι, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, με επιστολή του ζήτησε κάλυψη από το ΕΚΑΒ Λάρισας λόγω πολλών αναρρωτικών .

Το χρονικό του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Στις 04:27 το πρωί η κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα καλεί στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και αφού εκεί δεν υπήρχε βάρδια οδηγού ασθενοφόρου ενημερώνεται το κέντρο της Λάρισας και διαβιβάζει στην συνέχεια στην κινητή μονάδα Βόλου. Το ασθενοφόρο έκανε 50 λεπτά να φτάσει.
«Την ώρα που πήγανε, δεν είχε αναπνοή, δεν είχε σφυγμό, δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Είχε υποστάσεις, το οποίο σημαίνει για μας ότι έχει επέλθει θάνατος από ώρα. Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όταν θα ξεκινήσει για να πάει σε οποιοδήποτε περιστατικό παίρνει και γιατρό, άρα λοιπόν αν υπήρχε και οδηγός του Κέντρου Υγείας Αλμυρού θα είχε πάει με γιατρό», δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Βόλου κ. Παναγιώτης Δαρειώτης. Σε λίγες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής για τον δημοφιλή καλλιτέχνη από την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή.

Αποκάλυψη για τον απινιδωτή που
βρίσκονταν 200 μ. μακριά από το σπίτι του

Συνεχείς είναι οι πληροφορίες που έρχονται για τα αίτια του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Χθες είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως υπήρχε απινιδωτής 200 μόλις μέτρα μακριά από το σπίτι του στο Πτελεό, εγκατεστημένος στο ΚΕΠ. Ο υπεύθυνος του ΚΕΠ, που είναι τεχνικός υπεύθυνος κι έχει πιστοποίηση, μιλώντας για τη μοιραία νύχτα στο «Πρώτο Θέμα», ανέφερε: “Το ζητούμενο είναι ότι δεν δόθηκε απινιδωτής, προχτές στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τους λόγους που δεν χορηγήθηκε, να τους ξέρει αποκλειστικά το ΕΚΑΒ και το 166.Η οικογένεια μόνο έχει το πόρισμα του θανάτου και όπως λένε, αναφέρει οξύ ισχαιμικό επεισόδιο. Αν όντως είναι αληθές αυτό, μάλλον για αυτό δεν έδωσε εντολή το ΕΚΑΒ να χρησιμοποιηθεί ο απινιδωτής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.