Στο «κόκκινο» η κατάσταση της πανδημίας στη Μαγνησία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Δύο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου- 12 γιατροί και εργαζόμενοι θετικοί στον ιό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού στη Μαγνησία, καθώς μόλις χθες καταγράφηκαν δύο νέοι θάνατοι Βολιωτών. Την ίδια στιγμή, το πολύπαθο Νοσοκομείο Βόλου πρέπει να επουλώσει και τις δικές του πληγές, καθώς θετικοί στον ιό, άρα και εκτός υπηρεσίας, βρέθηκαν 12 γιατροί και εργαζόμενοι, ενώ πάνω από δέκα υγειονομικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα. Το υπάρχον προσωπικό έχει να αντιμετωπίσει ένα σφοδρό κύμα της πανδημίας με τις εισαγωγές συνεχώς να αυξάνονται, καθώς χθες νοσηλεύονταν στις κλινικές covid 40 νοσούντες, ενώ διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Covid βρίσκεται ακόμη ένας 52χρονος.

Επτά τα θύματα της πανδημίας

Δύο νέους νεκρούς είχαμε χθες στη Μαγνησία και οι οποίοι νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Βόλου με κορωνοϊό. Ειδικότερα, τη μάχη για τη ζωή έχασε 86χρονος, ο οποίος νοσηλεύονταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου, αλλά κι ένας 77χρονος που νοσηλεύονταν στην κλινική Covid, στην παλιά Β’ Παθολογική από τις 2 Νοεμβρίου. Ο τελευταίος αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας, με τον κορωνοϊό να επιτείνει την κατασταση της υγείας.
Από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα, επτά συνολικά άνθρωποι από την περιοχή μας έχασαν τη ζωή τους, μετά από νόσηση από κορωνοϊό.
Τα πρώτα θύματα του κορωνοϊού στη Μαγνησία αφορούσαν σε μία 65χρονη Βολιώτισσα, η οποία νοσούσε από τον νέο ιό και νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και σε 68χρονο συνταξιούχο από την Αμαλιάπολη Αλμυρού. Και οι δύο θάνατοι σημειώθηκαν στις αρχές του Οκτώβρη, ενώ ο τρίτος θάνατος σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου γύρω στις 20 Οκτώβρη και αφορούσε σε μια 84χρονη Βολιώτισσα, η οποία είχε υποστεί εγκεφαλικό και νόσησε και από κορωνοϊό, που επέτεινε την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας της. Στις 26 Οκτωβρίου κατέληξε 77χρονος βολιώτης όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Θετικοί στον ιό γιατροί και εργαζόμενοι του Αχιλλοπούλειου

Η διασπορά του κορωνοϊού είναι μεγάλη και βρίσκεται στην κοινότητα. Από τον ιό δεν ξέφυγαν και γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου. Μάλιστα Διευθυντής Κλινικής του Αχιλλοπούλειου νοσεί από τον ιό και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.
Ειδικότερα, πέντε είναι οι γιατροί και εργαστηριακό προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι νοσούν από τον ιό, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας κ. Παύλου Μαλινδρέτου, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί τουλάχιστον δέκα γιατροί, καθώς αποτελούσαν στενές επαφές των νοσούντων.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ντίνο Μηνδρινό από κορωνοϊό νοσούν επτά εργαζόμενοι, ενώ αναμένονταν χθες από το απόγευμα κι έπειτα τα αποτελέσματα που λήφθηκαν και από άλλους εργαζομένους, που ήρθαν σε επαφή με τους νοσούντες.
«Είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Τρέχουμε να συγχωνεύσουμε κλινικές και όλα γίνονται με μετακινήσεις προσωπικού», τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο magnesianews.gr.
Βέβαια ο κ. Μηνδρινός επεσήμανε πως όλο το προσωπικό πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία του, καθώς το Νοσοκομείο θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πάσχοντες.

40 οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές- Ένας διασωληνωμένος

Ραγδαία αύξηση παρατηρείται και στις νοσηλείες θετικά επιβεβαιωμένων νοσούντων από κορωνοϊό. Ενώ την περασμένη Παρασκευή νοσηλεύονταν 23 άτομα θετικά στον ιό, χθες Δευτέρα νοσηλεύονταν 40, είτε σε θαλάμους αρνητικής πίεσης είτε στην κλινική covid στην παλιά Β Παθολογική.
Παράλληλα, εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου ένας 52χρονος Βολιώτης. Γιατροί των κλινικών ανέφεραν πως κατά κύριο λόγο νοσηλεύονται άνθρωποι μεταξύ 50-60 , ενώ υπάρχουν νοσηλείες και νεότερων ανθρώπων, που παρουσιάζουν αναπνευστικά προβλήματα, απόρια των συμπτωμάτων του ιού. Τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση πως κανείς δεν είναι άτροτος στον ιό και ευελπιστούν πως το lockdown, που έχει επέλθει, να βοηθήσει στη μείωση της διασποράς, που όμως αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγάλη.

Γιατρός και εργαζόμενοι στο Κέντρο
Υγείας Βελεστίνου θετικοί στον κορωνοϊό

Κρούσμα κορωνοϊού όμωε εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα και στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και αφορούσε σε γιατρό, ενώ σε δεύτερο χρόνο νόσησαν από τον ιό και τρεις εργαζόμενες.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο magnesianews.gr ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας «μετά από επικοινωνία και ενημέρωση που είχα από την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, παρουσιάστηκε ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε γιατρό του Κέντρου Υγείας. Αμέσως τηρήθηκε το πρωτόκολλο και δεν υπήρξε καμία ολιγωρία. Η γιατρός τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό και στο Κέντρο Υγείας ο Δήμος έκανε απολύμανση. Ωστόσο υπήρξε και δεύτερη εξέλιξη καθώς θετικές στον ιό βρέθηκαν και τρεις εργαζόμενες, οι οποίες και απομονώθηκαν άμεσα, ενώ για δεύτερη φορά έγινε απολύμανση στο Κέντρο Υγείας. Αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι ελεγχόμενα, το Κέντρο Υγείας είναι ασφαλές και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία».

Στο Πανεπιστημιακό νοσηλεύεται
νεαρή μητέρα με το μωρό της

Στο μεταξύ, συνεχίζεται να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νεαρή Βολιώτισσα, που νοσεί από κορωνοϊό μαζί με το τριών μηνών μωράκι της. Η γυναίκα αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα του ιού.

Θετική στον κορωνοϊό εργαζόμενη του Γηροκομείου-
Αρνητικά τα τεστ σε προσωπικό και ηλικιωμένους

Αρνητικά στον κορωνοϊό ήταν 121 τεστ εργαζομένων και ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Βόλου, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Ιδρύματος στο magnesianews.gr κ. Παύλου Πάνου. Ειδικότερα, από το Γηροκομείο έγινε γνωστό ότι σε επιχείρηση που εργάζεται ο σύζυγος εργαζόμενης του Γηροκομείου, υπήρχαν επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19. Η εν λόγω εργαζόμενη βρισκόταν σε άδεια από την υπηρεσία της στο Γηροκομείο από το τέλος Οκτώβρη. Αμέσως όμως κλήθηκε να κάνει rapid test, το οποίο βγήκε ελαφρά θετικό κι έπειτα επιβεβαιώθηκε με μοριακό τέστ.
Προκειμένου όμως να διαφυλαχθεί η υγεία ηλικιωμένων και εργαζομένων και παρά το γεγονός πως η εργαζόμενη δεν βρίσκονταν στο χώρο του Γηροκομείου μία εβδομάδα, αμέσως έγιναν 121 τεστ κορωνοϊού σε εργαζομένους και στο μεγαλύτερο μέρος των ηλικιωμένων, με τα αποτελέσματά τους να είναι όλα αρνητικά.
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος τόνισε πως ήδη έχουν αυστηροποιηθεί πολύ τα μέτρα στο Γηροκομείο Βόλου, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των τροφίμων και των εργαζομένων.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.