Στο… κυνήγι πήραν αγρότες της περιοχής Ρήγα Φεραίου ένα αγροτικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ένας 47χρονος ρομ με τα δύο παιδιά του (το ένα ανήλικο) και εντοπίστηκε να κινείται σε περιοχή του Αγ. Δημητρίου Ρήγα Φεραίου, στις 2.30 τα ξημερώματα.
Οι κάτοικοι της περιοχής που τους αντιλήφθηκαν και υποψιάστηκαν ότι βρέθηκαν στο σημείο για να κάνουν κλοπές ενημέρωσαν την Αστυνομία, και τους… πήραν στο κυνήγι με τρία αγροτικά αυτοκίνητα. Το όχημα στο οποίο επέβαιναν δεν σταμάτησε ούτε σε σήμα περιπολικού του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου, ξέφυγε, στη συνέχεια περιπολικό του Α.Τ. Βόλου περίμενε στον περιφερειακό, αλλά ξανά οι ρομά δεν συμμορφώθηκαν στο σήμα για να σταματήσουν, για να καταλήξει στον οικισμό ρομά Αλιβερίου, όπου πήγαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ. Ο 47χρονος έσπρωξε έναν αστυνομικό για να αποφύγει τη σύλληψη, ο 23χρονος γιος του μπήκε στη μέση για να βοηθήσει τον πατέρα του, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι δύο για αντίσταση, βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση.
Ο ανήλικος γιος του 47χρονου δεν είχε εμπλοκή στην υπόθεση και για το λόγο αυτό δεν συνελήφθη.
Οι κατηγορούμενοι πατέρας και γιος, οδηγήθηκαν χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αλλά το δικαστήριο αναβλήθηκε λόγω απουσίας τριών αστυνομικών που ήταν μάρτυρες, με αποτέλεσμα να αναβληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου, ενώ αποφασίστηκε να αρθεί η κράτηση των δύο κατηγορούμενων.
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης των κατηγορούμενων, ο 47χρονος με τα δύο του παιδιά, επέστρεφαν από την Καρδίτσα, είχαν προορισμό τον οικισμό Αλιβερίου που είναι το σπίτι τους, αλλά στο δρόμο χάθηκαν και βρέθηκαν στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου Φερών.
Το αγροτικό αυτοκίνητο των ρομά, φέρεται να είδε ένας νεαρός αγρότης, που ήταν έξω εκείνη την ώρα και τους ρώτησε τι κάνουν στην περιοχή και αν πήγαν να κλέψουν κάτι. Οι ρομά δεν απάντησαν και συνέχισαν την πορεία τους.
Ο νεαρός φέρεται να ειδοποίησε τον πατέρα του, που ενημέρωσε την Αστυνομία και άλλους αγρότες, που με τρία αγροτικά αυτοκίνητα άρχισαν να τους κυνηγούν, ωστόσο οι ρομά δεν σταμάτησαν, ούτε και σε σήμα που τους έγινε από περιπολικό της Αστυνομίας.
Στον περιφερειακό του Βόλου τους περίμενε περιπολικό του Α.Τ. Βόλου, που επίσης τους έκανε σήμα να σταματήσουν, αλλά συνέχισαν την πορεία τους, για να καταλήξουν στον οικισμό Αλιβερίου, όπου στάθμευσαν το αυτοκίνητο και μπήκαν στο σπίτι.
Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που τους φώναξαν να βγουν, κατέβηκαν ο πατέρας και ο νεαρός γιος, ο πρώτος έσπρωξε έναν αστυνομικό για να αποφύγει την σύλληψη, ο γιος του πήγε να τον βοηθήσει, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να πέσουν πάνω τους και να τους συλλάβουν για αντίσταση, βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση.
Η Αστυνομία
Σύμφωνα με την Αστυνομία την 03:30 ώρα της 02/06/2022, από Αστυνομικούς του Α.Τ Βόλου συνελήφθησαν οι (α) Ημεδαπός 47 ετών και (β) Ημεδαπός 23 ετών, καθόσον επιβαίνοντες σε ΙΧΦ, ο (α) ως οδηγός και ο (β) ως επιβαίνων, κινούμενοι ύποπτα, έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους, οι οποίοι ενημέρωσαν το Α.Τ. Ρήγα Φεραίου για τον έλεγχό τους και η εποχούμενη περιπολία ως άνω Τμήματος το εντόπισε κινούμενο επί του παράδρομου της ΠΑΘΕ, ενεργώντας σήμα στάσης αυτού χωρίς όμως να υπακούσουν σε αυτό και αναπτύσσοντας ταχύτητα προκείμενου διαφύγουν.
Με τη συνδρομή έτερων σταθμών, ως άνω όχημα ακινητοποιήθηκε εντός οικισμού Αλιβερίου Ρομά Ν. Ιωνίας Βόλου, ενώ κατά τον γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, ανωτέρω δράστες αρνήθηκαν τις δοθείσες εντολές-οδηγίες απωθώντας τους Αστυνομικούς.






























