Επιστολή με την οποία εκφράζει τη συμπαράστασή του στον εκδότη της εφημερίδας «Μαγνησία», Δημήτρη Καρεκλίδη, για την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε, απέστειλε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, σημειώνοντας ότι η δημοσιογραφία αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατικής ζωής και οφείλει ν’ ασκείται χωρίς φόβο ή απειλές.
Στην επιστολή του, ο κ. Μιτζικός αναφέρει:
«Αξιότιμε κύριε Καρεκλίδη
Σας εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου για την άνανδρη επίθεση που δεχθήκατε έξω από την οικία σας, την οποία καταδικάζω απερίφραστα και κατηγορηματικά.
Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν καμία θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία καθώς πλήττουν ευθέως τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, η διαφωνία και η κριτική απαντώνται με διάλογο και επιχειρήματα, ποτέ με τραμπουκισμούς και σκοτεινές πρακτικές. Η δημοσιογραφία, ακόμη και όταν είναι αιχμηρή ή ενοχλητική, αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατικής ζωής και οφείλει να ασκείται χωρίς φόβο και απειλές.
Σας εύχομαι ταχεία ανάρρωση και δύναμη. Παράλληλα, εκφράζω την προσδοκία ότι οι αρμόδιες Αρχές θα πράξουν το καθήκον τους ώστε να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι».






























