Στο στάδιο της αναθεώρησης το κόστος εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου της Σκιάθου

Σύμφωνα με τα σχέδια της «Fraport»

Με στόχο την αύξηση της επιβατικής κίνησης το 2018 κατά 5% σε σχέση με φέτος που αυξήθηκε 11,4%, και έχοντας αναθεωρήσει προς τα επάνω κατά 75 εκατ. ευρώ τις άμεσες επενδύσεις, η Fraport Greece υλοποιεί με γοργούς ρυθμούς τις εκτενείς αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές παρεμβάσεις αναβάθμισης και μεγέθυνσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ αυτών και της Σκιάθου, τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της έντυπης «Ναυτεμπορικής», «με στόχο την αύξηση της επιβατικής κίνησης το 2018 κατά 5% σε σχέση με φέτος που αυξήθηκε 11,4%, και έχοντας αναθεωρήσει προς τα επάνω κατά 75 εκατ. ευρώ τις άμεσες επενδύσεις, η Fraport Greece υλοποιεί με γοργούς ρυθμούς τις εκτενείς αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές παρεμβάσεις αναβάθμισης και μεγέθυνσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Fraport Greece θα έπρεπε να επενδύσει περίπου 330 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των αεροδρομίων στα πρώτα χρόνια, μέχρι το 2021, ωστόσο, όπως αναφέρουν στελέχη της, το ποσό αυτό αναθεωρήθηκε στα 415 εκατ. ευρώ. Στα επόμενα χρόνια είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν επιπλέον επενδύσεις για τη συντήρηση και πιθανή αύξηση της χωρητικότητας, με βάση τον όγκο κίνησης. Συνολικά, το ποσό των επενδύσεων θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ (περιλαμβάνοντας την επένδυση των 415 εκατ. ευρώ για τις υποδομές στην αρχική φάση).

Σύμφωνα με το master plan της εταιρείας, τα έργα, μεταξύ άλλων, στο αεροδρόμιο της Κω ανέρχονται στα 30,5 εκατ. ευρώ, στην Κέρκυρα στα 30 εκατ. ευρώ, στη Μύκονο στα 20 εκατ. ευρώ, στη Σαντορίνη στα 25 εκατ. ευρώ, στη Μυτιλήνη στα 20 εκατ., στη Ρόδο στα 17 εκατ. ευρώ και στη Θεσσαλονίκη στα 95 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα αεροδρόμια του Ακτίου, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, της Σάμου, της Σκιάθου και των Χανίων, σύμφωνα με την εταιρεία, το κόστος εκσυγχρονισμού τους βρίσκεται στο στάδιο της αναθεώρησης των απαιτούμενων επενδυτικών κεφαλαίων σε σχέση με τα αρχικά στοιχεία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.