Στο Στεφανοβίκειο η Υφ. Άμυνας των ΗΠΑ, ο Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ και ο Υπ. Άμυνας Ευ. Αποστολάκης (φωτο)

Για την τελετή παραλαβής των 80 ελικοπτέρων που προμηθεύτηκε ο Ελληνικός Στρατός από τον αμερικανικό Στρατό

Παρουσία της αναπληρώτριας υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Αν Κατάλντο, του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αεροπορική βάση του Στεφανοβίκειου Μαγνησίας, η τελετή παραλαβής των 80 ελικοπτέρων που προμηθεύτηκε ο Ελληνικός Στρατός από τον αμερικανικό Στρατό.
Πρόκειται για δέκα ελικόπτερα τύπου Σινούκ, μεταφορικά, και 70 τύπου Kiowa Warrior, ελαφρά επιθετικά.
Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα διαθέτουν υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο / καταδείκτη, που του επιτρέπουν να εκτελεί επιχειρήσεις ημέρα και νύκτα, μια ικανότητα που μέχρι τώρα δεν διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός εκτός των ελικοπτέρων Απάτσι.
Τα ελικόπτερα, αποκτήθηκαν μεταχειρισμένα από τις ΗΠΑ, έφτασαν στο λιμάνι του Βόλου στις 16 Μαΐου και συναρμολογήθηκαν στο 307 ΠΕΒ Στεφανοβικείου από Έλληνες σε συνεργασία με Αμερικανούς τεχνικούς.

Αυστηρό μήνυμα Πάιατ στην Τουρκία

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία στον απόηχο της αυξανόμενης, από την πλευρά της Αγκυρας, έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ έστειλε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Από το Στεφανοβίκειο του Βόλου, όπου γίνεται η παράδοση των ελικοπτέρων «Kiowa» και «Chinook», κάλεσε την Τουρκία να αποφύγει τις «προκλητικές ενέργειες και να επιστρέψει στο διάλογο».


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.