Στο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας Πρύτανης και εκπαιδευτικοί του Π.Θ.

Στο κέντρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και από δεξιά, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Γεώργιος Πετράκος

Το Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2018 με θέμα «Η Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια ως μοχλός ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας» πραγματοποιήθηκε στο Domotel kastri Hotel στις 22 & 23 Ιουνίου 2018, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο κύριος σκοπός του Συνεδρίου ήταν να φέρει σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους με την Ιχθυοκαλλιέργεια φορείς, επιστήμονες και επαγγελματίες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και η έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο στην Ελλάδα.

Στο συνέδριο απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και μεταξύ των βασικών ομιλητών ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Γεώργιος Πετράκος. Ο Καθηγητής κ. Δημήτρης Πολεοδομίας – Χωροταξίας κ. Δημήτρης Οικονόμου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανέπτυξε την εισήγησή του με θέμα: «Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Υδατοκαλλιέργειες: Άξονες μιας Μελλοντικής Αναθεώρησης». Ο Επ. Καθηγητής κ. Παναγιώτης Βερίλλης του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανέπτυξε την εισήγησή του με θέμα: «Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια: Έρευνα και Ανάπτυξη για Ηγετική Θέση Παγκοσμίως».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.