Στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου η ηλεκτροκίνηση Βόλος – Λάρισα

Επόμενο βήμα η δημοπράτηση του έργου από την ΕΡΓΟΣΕ

Στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου με 54,5 εκ. € εντάσσεται το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλος – Λάρισα και επόμενο βήμα είναι η ΕΡΓΟΣΕ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ούτως ώστε να δημοπρατηθεί το έργο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της Πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Θεσσαλίας αφορούν σε αναβάθμιση σιδηροδρομικών γραμμών που ανήκουν στο ΔΕΔ-Μ μέσω εγκατάστασης συστήματος ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένων των απαιτούμενων συμπληρωματικών παρεμβάσεων – εντοπισμένων υποστηρικτικών εργασιών αναβάθμισης υποδομής / επιδομής έργου (όπου απαιτούνται).

Λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις του Τομεακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ)» και σε συνέργεια αυτών, η Πρόσκληση στοχεύει στην χρηματοδότηση τμήματος των καθέτων αξόνων ΔΕΔ-Μ του σιδηροδρομικού ΠΑΘΕ, προκειμένου να επιτευχθεί ταχεία και ασφαλής σιδηροδρομική σύνδεση των περιοχών της Δυτικής Θεσσαλίας με αυτές της Ανατολικής, δήλωσε

Τέλος, επισημαίνεται ότι το σύνολο των πράξεων που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της υπόψη Πρόσκλησης πρέπει να είναι σύμφωνες με τις κατευθύνσεις του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) της χώρας.

Η ηλεκτροκίνηση Παλιοφάρσαλος – Καλαμπάκα
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ υπέγραψε την έκδοση της Πρόσκλησης «Αναβάθμιση σιδηροδρομικών γραμμών που ανήκουν στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ)» προϋπολογισμού 47,5 εκατ. ευρώ € (χωρίς ΦΠΑ) με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Η εν λόγω Πρόσκληση, που εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, αφορά την ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Καρδίτσα – Καλαμπάκα.

Η Πρόσκληση αφορά σε χρηματοδότηση έργων για συμπλήρωση / βελτίωση / αναβάθμιση τμημάτων του βασικού και αναλυτικού σιδηροδρομικού Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) για την ενίσχυση του αξιόπιστου και σύγχρονου δικτύου του εθνικού συστήματος σιδηροδρομικών μεταφορών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι «με το έργο αυτό πετυχαίνουμε την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης στη Θεσσαλία. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο. Αντιλαμβάνονται όλοι τις θέσεις εργασίας που πρόκειται να δημιουργηθούν και τις προοπτικές που ανοίγονται από την ολοκλήρωσή του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.