Στο τραπέζι η ανάπτυξη του τουρισμού της Μαγνησίας- Πρόταση στην Περιφέρεια για καμπάνια συνδιαφήμισης της Condor

Συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 19 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, μετά από πρόκληση του Προέδρου Αριστοτέλη Μπασδάνη, σχετικά με την πορεία του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος (Βόλου), αλλά και καμπάνια για ενδυνάμωση του Πάσχα.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με τις συζητήσεις που είχε με αεροπορικές εταιρίες και εξέφρασε τον προβληματισμό της σχετικά με τις πληρότητες και την πορεία των κρατήσεων, ειδικότερα στις πτήσεις της Γερμανίας. Όλοι ήταν πολύ θετικοί στο να δημιουργηθεί μία ομάδα, η οποία και θα εξετάζει τα θέματα όπως αυτά προκύπτουν προς αναζήτηση λύσεων.

Σε αυτά τα πλαίσια ζητήθηκε από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας να συμβάλει οικονομικά με μία καμπάνια συνδιαφήμισης με της εταιρία Condor άμεσα, κάτι το οποίο ο κ. Αναστασίου είδε θετικά και ανέλαβε να το προωθήσει.

Παράλληλα, συζητήθηκε η αναγκαιότητα της συμμετοχής στο netowriking Event Routes Europe τον Απρίλιο, προς δικτύωση με αεροπορικές εταιρίες αλλά και αεροδρόμια άλλων χωρών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας με την σειρά του παρατήρησε την άμεση ανάγκη να “τρέξει” μία καμπάνια για το Πάσχα, ούτως ώστε να μην χαθεί η περίοδος από την ελληνική αγορά. Όπως τονίστηκε, η εικόνα για την κατάσταση της περιοχής δεν έχει επανέλθει στο κοινό και είναι σημαντικό μα υπάρξει μία υπενθύμιση του προορισμού.

Γι’ αυτό άλλωστε ζητήθηκε ενημέρωση σχετικά με την αποκατάσταση των υποδομών που επλήγησαν και δημιουργούν -ακόμη και τώρα- πρόβλημα στο τουριστικό προϊόν.

Τέλος, αποφασίστηκε από κοινού να υπάρξει συνεχής επικοινωνία μεταξύ της ομάδας, ενώ δρομολογείται άμεσα μία συνάντηση και με φορείς από την Κεντρική Ελλάδα, Βόρεια Εύβοια, και Πιερία, καθώς επίσης και με τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θεσσαλίας, κ. Γιάννης Αναστασίου, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλης Μιντζικός, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βόλου, κ. Μένη Λαζάρου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νοτίου Πηλίου Απόστολος Καφετζής, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, κ. Άσπα Τριανταφύλλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού Δήμου Βόλου, κ. Γιώργος Παπαμακάριος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης και η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος κ. Θέκλα Καμμένου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.