«Στόχος η δημιουργία κέντρου ανακουφιστικής φροντίδας και ενημέρωσης στη Σκόπελο»

Χορηγίες, δωρεές και εθελοντές προσφέρουν σημαντική βοήθεια στον «Φάρο», ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. Αθηνά Ντάκη

Για την ύπαρξη ενός μεγαλόπνοου σχεδίου, μέσω χορηγίας, στον Σύλλογο «ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ», έκανε λόγο η κ. Αθηνά Ντάκη, μέλος στο Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή. Το σημαντικό αυτό έργο, στόχο έχει την αποκλειστική απασχόληση γιατρού και νοσηλεύτριας, με σκοπό να βοηθούν αποκλειστικά τους ασθενείς του «Φάρου» με χρόνιες παθήσεις, στα νησιά της Σκοπέλου και της Αλοννήσου.

Ο Φάρος Σκοπέλου ιδρύθηκε το 2006 από μια ομάδα ανθρώπων, Σκοπελιτών και Ευρωπαίων, «οι οποίοι πραγματικά είχαν διάθεση να προσφέρουν», όπως τονίζει η κ.Ντάκη, για να σημειώσει επίσης, ότι ακόμα κι αν οι Ευρωπαίοι δεν βρίσκονται στο νησί, στέκονται υποστηρικτικά δίπλα στον Σύλλογο.  Η κ. Ντάκη μιλά για τον σκοπός της δημιουργίας του «Φάρου», ο οποίος είναι να παραχθεί υποστηρικτική βοήθεια, τόσο σε ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρκινοπαθείς, διαβητικούς κ.α., αλλά να προσφερθεί και ψυχολογική υποστήριξη και στους φροντιστές των ασθενών και στους ανθρώπους των οικογενειών τους, καθώς και εκείνοι ανεβαίνουν έναν Γολγοθά. Ο Σύλλογος εξυπηρετεί ανθρώπους που έχουν ανάγκη στο νησί της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, ενώ πραγματοποιούνται και τα πρώτα βήματα, ώστε το υποστηρικτικό και σημαντικό  έργο του «Φάρου» να προσφερθεί και στο νησί της Σκιάθου.

«Η ανταπόκριση των ανθρώπων για βοήθεια είναι μεγάλη, ειδικά στον τομέα των επαγγελματιών υγείας, γιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και πολλοί άλλοι. Συνεργαζόμαστε τόσο με το Κέντρο Υγείας και τους ιδιώτες της Σκοπέλου, όσο και με ανάλογους Συλλόγους στην Ηπειρωτική Ελλάδα», αναφέρει η κ. Ντάκη, σχετικά με τους υποστηρικτές και τους εθελοντές του «Φάρου».

Οι δράσεις του «Φάρου Σκοπέλου» είναι ενεργές όλο το χρόνο

Η κ. Ντάκη αναφέρθηκε και στις δράσεις του Συλλόγου, οι οποίες δεν λείπουν σε όλη τη διάρκεια του έτους και οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ θεματικό φάσμα, σχετικά με την πρόληψη και την σωστή ενημέρωση. Μάλιστα, σημείωσε ότι πραγματοποιούνται από πολύ απλές μέχρι και πολύπλοκες δράσεις. «Το καλοκαίρι ενημερώνουμε τους επισκέπτες των παραλιών για την προστασία από την ηλικιακή ακτινοβολία, παρέχουμε στήριξη στους χρόνια νοσούντες, ενώ γίνονται σεμινάρια στους φροντιστές των ασθενών κ.α.», περιγράφει αναφορικά με τις διάφορες δράσεις το μέλος του Δ.Σ. Τέλος, δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί στον μήνα Οκτώβριο, που διανύουμε, και είναι αφιερωμένος στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. Η κ. Ντάκη ενημέρωσε ότι ο «Φάρος Σκοπέλου» θα συμμετάσχει και αυτός με δράσεις και υλικό σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής.

«Το μεγαλόπνοο σχέδιο στον Φάρο Σκοπέλου»

Ένα βήμα παρακάτω θα κάνει ο Σύλλογος με τη βοήθεια και τις ευγενικές χορηγίες των Ιδρυμάτων ΤΙΜΑ και Α.Γ. Λεβέντη. Το μελλοντικό και μεγαλόπνοο σχέδιο, όπως το αποκαλεί η κ. Ντάκη, στόχο έχει την αποκλειστική κάλυψη και απασχόληση γιατρού, και την μερική απασχόληση νοσηλεύτριας στο «Φάρο» με σκοπό να προσφερθούν και στα δύο νησιά, στον τομέα της υγείας, περισσότερες υπηρεσίες με ανθρώπους που θα ασχολούνται και θα φροντίζουν αποκλειστικά τους ασθενείς του «Φάρου».«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας και ενημέρωσης. Είναι ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», σημειώνει χαρακτηριστικά το μέλος του Δ.Σ.

Σημαντικές δωρεές και χορηγίες

«Οι χορηγίες και οι δωρεές είναι πολύ σημαντικές, αλλά και οι εθελοντές που στέκονται δίπλα μας προσφέρουν σημαντική βοήθεια», δήλωσε η κ.Ντάκη, ενώ αναφέρθηκε σε κάποιες από αυτές και δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει.                        Όπως εξηγεί η ίδια, οι ναυτιλιακές εταιρείες που συνδέουν τα νησιά των Σποράδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα προσφέρουν δωρεάν εισιτήρια στους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις ή πληρώνοντας μόνο το 30% της συμμετοχής του εισιτηρίου. Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για τη «γενναία» προσφορά από την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας που προσφέρει δωμάτια σε ξενοδοχειακές μονάδες για διανυκτέρευση των ασθενών, εφόσον οι περιπτώσεις που χρειάζεται να μείνουν στο νησί, λόγω των δρομολογίων, είναι πολλές. Μάλιστα, η κ.Ντάκη ευχαριστεί θερμά την Οικογένεια Χήρα, με το Ξενοδοχείο «Φίλιππος», που, όπως λέει η ίδια,  τα τελευταία δέκα χρόνια προσφέρουν μόνιμα δύο δωμάτια για τους ανθρώπους των Βορείων Σποράδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η επίσημη διαδικτυακή σελίδα του Συλλόγου «Φάρος Σκοπέλου» , μέσα από την οποία μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί σχετικά με τον Σύλλογο και να βρει οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεται είναι https://www.farosskopelou.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.