Στόχος οι μόνιμες αποκαταστάσεις στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ανέφερε ο νέος δήμαρχος Κωνσταντίνος Καραγεωργίου στο Ράδιο ΕΝΑ

Τα προβλήματα που δημιούργησαν οι δύο πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι βασικά και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι, σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, τα προβλήματα να ιεραρχηθούν και να τα τρέξουν καθένας από τη μεριά του, ώστε να ανταποκριθούν σε μόνιμα πλέον έργα, γιατί οι αποκαταστάσεις είναι προσωρινές. Τα μόνιμα έργα στο κεντρικό οδικό δίκτυο του Δήμου, θα γίνουν από το υπουργείο Υποδομών και θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Κωνσταντίνος Καραγεωργίου, νέος δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, ο οποίος τόνισε ότι σήμερα υδροδοτείται το 95% του Δήμου με πόσιμο νερό όπως αποδεικνύουν έλεγχοι ανά τακτά διαστήματα, αλά τα έργα είναι προσωρινά και πρέπει να γίνουν κάποια στιγμή μόνιμα.

Σύσκεψη έγινε την Κυριακή στο Δημαρχείο με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Χρ. Τριαντόπουλο και την νέα αντιπεριφερειάχης κ. Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου για τις αποκαταστάσεις, τόσο της αγροτικής οδοποιΐας, όσο και των υποδομών για το τουριστικό κομμάτι, που είναι πυλώνες της περιοχής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Καραγεωργίου, αναφορά έγινε στη συντήρηση των προσωρινών αποκαταστάσεων και στην υλοποίηση νέων. Ο ίδιος είπε ότι θα προτιμούσε οι αποκαταστάσεις να είναι μόνιμες, οι οποίες απαιτούν μελέτες και χρόνο και χρόνος δεν υπάρχει, γιατί η καλλιεργητική περίοδος έχει ξεκινήσει, οι αγρότες προσεχής θέλουν να ποτίσουν τα χωράφια τους.
Επίσης ανέφερε ότι η καλοκαιρινή σεζόν έρχεται, πρέπει να αποκατασταθούν τα παραλιακά μέτωπα και να εξασφαλιστεί νερό, οπότε πρέπει να τρέξουν προσωρινές αποκαταστάσεις.
«Το καλό είναι ότι η Πολιτεία φαίνεται να είναι αρωγός σε όλο αυτό και μακάρι να συνεχίζει να είναι», ανέφερε ο κ. Καραγεωργίου.

Όσον αφορά στα κονδύλια, ο δήμαρχος είπε ότι τελευταία ο Δήμος πήρε νέα χρηματοδότηση 2 εκ. €, που προστέθηκε στις προηγούμενες, η οποία προορίζεται σε προσωρινές αποκαταστάσεις, εφόσον τα μόνιμα έργα, ειδικά στο κεντρικό οδικό δίκτυο, θα γίνουν μέσω του υπουργείου Υποδομών και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο, ενώ χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης δεν υπάρχει.
Στη σύσκεψη που έγινε τέθηκε το θέμα και ζητήθηκε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η επίπτωση στην τουριστική δραστηριότητα, στον αγροτικό τομέα και την καθημερινότητα των πολιτών.

Για τις προσβάσεις στις παραλίες του Δήμου, ο κ. Καραγεωργίου ανέφερε ότι χρειάζονται αποκαταστάσεις, οι μόνιμες θα χρειαστούν χρόνο, οπότε πρέπει να γίνουν προσωρινά, ώστε οι επισκέπτες να μην έχουν πρόβλημα το καλοκαίρι.
Για την αποκατάσταση της σύνδεσης με το Πουρί, ο δήμαρχος είπε ότι με την τοποθέτηση της γέφυρας Μπέλλεϊ εξυπηρετείται η κυκλοφορία, οι ζημιές και οι ανάγκες είναι καταγεγραμμένες στο οδικό δίκτυο και είναι θέμα το υπουργείου το τι θα αποκατασταθεί αν και ο Δήμος, θα προγραμματίσει συνάντηση και θα ζητήσει την πλήρη μόνιμη αποκατάσταση του δρόμου και των γεφυρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.