Στον Αλμυρό η Κατερίνα Παπανάτσιου για την 138η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης

Στην γενέτειρά της, τον Αλμυρό, παραβρέθηκε το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου, όπου παρέστη στην δοξολογία και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, τιμώντας με την παρουσία της τις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 138 χρόνων από την απελευθέρωση του Αλμυρού από την τουρκική κατοχή.

Με δεδομένο ότι η νεότερη ιστορία της πόλης του Αλμυρού αρχίζει επίσημα τη Δευτέρα 17η Αυγούστου του 1881, όταν τα ελληνικά στρατεύματα μπήκαν στην πόλη και την απελευθέρωσαν από τον οθωμανικό ζυγό, με την επίσημη παράδοσή της από τις τουρκικές αρχές ύστερα από 467 χρόνια δουλείας, η ημέρα αυτή αποτελεί για τους σύγχρονους κάτοικους της περιοχής ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία του τόπου.

Η 17η Αυγούστου θεωρείται ημέρα σταθμός για την σύγχρονη ιστορία του Αλμυρού, καθώς η πόλη ενώνεται με την ελεύθερη Ελλάδα και αναπνέει ξανά τον αέρα της ελευθερίας. Οι σημερινοί Αλμυριώτες οφείλουν να τη θυμούνται σε σεβασμό και να τη γιορτάζουν με λαμπρότητα, καθώς η ιστορική μνήμη είναι εκείνη που συγκροτεί την ταυτότητα και διαμορφώνει τον πολιτισμό του τόπου και των κατοίκων του.

Ακριβώς για το λόγο αυτό, εορτασμοί όπως ο σημερινός είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, καθώς διασφαλίζουν την ιστορική συνέχεια και ενδυναμώνουν τη συλλογική ταυτότητα των κατοίκων κάθε περιοχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.