Στον Παλιό Πλάτανο Αλμυρού η 7η γιορτή ανταλλαγής σπόρων

Στον Παλιό Πλάτανο Αλμυρού θα πραγματοποιηθεί για 7η χρονιά φέτος η γιορτή ανταλλαγής ντόπιων σπόρων από την τοπική ομάδα του «Πελίτι». Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 30 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.

Τα μέλη του Συλλόγου καλούν όσους έχουν τα δικά τους σπόρια ή έχουν κρατήσει σπόρους από το Πελίτι και θέλουν να τους φέρουν στη γιορτή, να επικοινωνήσουν έγκαιρα μαζί τους, ώστε να υπάρχει ομοιόμορφη συσκευασία και κυρίως να αναγράφονται τα απαραίτητα στοιχεία που θα συνοδεύουν κάθε φακελάκι με σπόρους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, «στις 12:00 γίνεται η προσέλευση (θα μοιραστούν αριθμημένα χαρτάκια), προμήθεια των σπόρων και φυτών της επιλογής σας. Ακολουθούν ομιλίες για τη φιλοσοφία του Πελίτι και την πορεία του κινήματος για την ελευθερία των σπόρων στην χώρα μας αλλά και στον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα προβλήματα της καλλιέργειας των ντόπιων ποικιλιών και τα μοντέλα αγροτικής παραγωγής που επιλέγουμε. Οι Γιώργος Κολέμπας και Γιάννης Μπίλας θα μιλήσουν για την αποτυχία του προωθούμενου μοντέλου ανάπτυξης και τις επιλογές μέσω της Τοπικοποίησης – Αποανάπτυξης.

H Στέλλα και ο Κώστας από τη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψουν τους συμμετέχοντες σε μακρινές και κοντινότερες μουσικές διαδρομές.

«Όσο κρατήσει το κέφι και το κοινό φαγητό, λοιπόν, θα κρατήσει και η γιορτή μας!
Ελπίζοντας να μας θυμίσετε έγκαιρα κάτι σημαντικό που ίσως παραλείψαμε, ευχόμαστε …Καλή αντάμωση!», σημειώνουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα:6974374582, 2422025953.
Υπεύθυνος τοπικής ομάδας Πελίτι Αντώνης Παπαλεξανδρής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.