Στον Βόλο η Έλενα – Όλγα Χρηστίδη (φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο της περιοδείας της ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών, την Τετάρτη 15 Μάϊου η υποψήφια Ευρωβουλεύτρια Έλενα-Όλγα Χρηστίδη βρέθηκε στον Βόλο, όπου συνομίλησε με πολίτες και φορείς.

Ειδικότερα, συνοδευόμενη από τα μέλη της Νέας Αριστεράς Μαγνησίας Μαρίνα Χορδάκη, Γιάννη Ιατρού και Μάριο Πουλάκη, επισκέφτηκε τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, όπου συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Χρήστο Στρατηγόπουλο, καθώς και την Γενική Γραμματέα κα. Ερασμία καλαφάτη και το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιώργο Αθανασάκη.

Κατά τη συζήτηση, ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου και για τα ζητήματα του κλάδου. Έμφαση δόθηκε στη δικαιοπολιτική ανησυχία που προκαλεί η αυστηροποίηση του νέου Ποινικού Κώδικα, καθώς και στην έξαρση της έμφυλης και της παιδικής βίας.

Μετά από μία ενθαρρυντική και σε πολύ θετικό κλίμα εξόρμηση στο κέντρο του Βόλου, ακολούθως πραγματοποίησε συνάντηση μαζί με τον έτερο υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Νικήτα Μυλόπουλο και την Μαρία Αποστολάκη (μέλος Γραμματείας Φεμινιστικού Δικτύου Νέας Αριστεράς)  με την Επιτροπή Ισότητας Των Φύλων Και Καταπολέμησης Των Διακρίσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα με τους: Έλενα Τζελέπη, Πρόεδρος, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ελένη Ανδρέου Αντιπρόεδρος, Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ευγενία Σηφάκη Επίκουρη Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Παντελή Προμπονά Υποψήφιος Διδάκτορας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε εκ μέρους του συλλόγου ΔΕΠ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας η Βανέσσα Κατσαρδή.

Τέλος, το απόγευμα στο Κτήριο Ματσάγγου (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών) πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Αριστεράς Μαγνησίας με τίτλο ««Σχολείο με Δημοκρατία/Κοινωνία με Αλληλεγγύη – Η απάντηση στην ενδοσχολική βία». Στην εκδήλωση μίλησαν οι:

Έλενα-Όλγα Χρηστίδη: (Υποψήφια Ευρωβουλεύτρια με την Νέας Αριστεράς, Ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια)

Εβίτα Γκάγα: (Ψυχολόγος-Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια)

Κλεοπάτρα Μπατζούκη: (Εκπαιδευτικός)

Μαρία Τόπα: (Ψυχολόγος)

Ο Νικήτας Μυλόπουλος (Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Νέα Αριστερά, Καθηγητής Πανεπιστημίου στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), χαιρέτισε την εκδήλωση, την οποία συντόνισε η Μαρία Αποστολάκη (Δικηγόρος εξειδικευμένη σε θέματα έμφυλης βίας).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.