Στον Βόλο σήμερα για επαφές, διεθνούς φήμης Αμερικανός συνθέτης

Ο Lowell Liebermann, της κλασικής μουσικής, μαζί με τον επιχειρηματία Βάσο Παπαγαπητό

Ο καταξιωμένος Αμερικανός συνθέτης κλασικής μουσικής Lowell Lieberman βρίσκεται στην Ελλάδα με σκοπό να επισκεφτεί τη Θεσσαλία, ήδη από την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 24 του μήνα, ενώ σήμερα βρίσκεται στον Βόλο, έχοντας σχηματίσει από την περιοχή άριστη εικόνα.

Ο λόγος της επίσκεψης αυτής είναι η γνωριμία με την ανεξερεύνητη Ελλάδα και τις υποδομές της, όπως είναι και η Θεσσαλία και η πρόθεση δημιουργίας ενός φεστιβάλ κλασικής μουσικής δωματίου “THESSALY CHAMBER MUSIC FESTIVAL” κάθε χρόνο τον Ιούνιο.

Μαζί του επίσης είναι και ο επίσης καταξιωμένος σε διεθνές επίπεδο μουσικός William Hobbes, καθηγητής στο Julliard School, ενώ την αποστολή συνοδεύει ο επιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο του ποιοτικού τουρισμού κ. Βάσος Παπαγαπητός και η σύμβουλος Επικοινωνίας-Δημοσιογράφος κ. Μπακλαβά Μαρία Χριστίνα.
Η σύμβουλος Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ κ. Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά σε συνεργασία με την εταιρεία του κ. Παπαγαπητού στην Αμερική, κατάφερε και εξασφάλισε την αποκλειστική συνεργασία ενός από τους πιο καταξιωμένους συνθέτες της Αμερικής τον Lowell Liebermann. “Κάτω από την εξειδικευμένη διεύθυνση του κ. Leiberman, το φεστιβάλ θα λειτουργήσει άριστα και θα μπορούσε να δημιουργηθεί γι΄αυτό το σκοπό μια οργανωτική επιστροπή από θεσμούς και ειδήμονες του χώρου. Οι μουσικοί που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ έχουν όλοι διεθνή φήμη και θα προσελκύσουν κορυφαία ακροατήρια από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική”.

Το γεγονός αυτό είναι εξόχως σημαντικό αφού όπως μας εξηγεί η κ. Μπακλαβά οι ταξιδιώτες, θα παραμείνουν καθόλο το διάστημα που θα διαρκέσει το φεστιβάλ στις ξενοδοχειακές υποδομές, θα παρακολουθήσουν όχι μόνο τις συναυλίες, αλλά θα περιηγηθούν και στις τοποθεσίες της Θεσσαλίας, καθώς και σε αρχαιολογικούς χώρους. Επιπλέον δε, ένα τέτοιο γεγονός θα καθιερώσει όλη την Θεσσαλία ως ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του κόσμου κλασικής μουσικής δωματίου, ενώ παράλληλα θα επιτύχει μεγάλη έκθεση στη μερίδα του ταξιδιωτικού κοινού που φέρουν τα δημογραφικά στοιχεία ως “upscale travel”.

Προκειμένου να βελτιωθούν τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού, η χώρα πρέπει να προσελκύσει ταξιδιωτικούς οδηγούς. Ένας σίγουρος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι η δημιουργία ενός φεστιβάλ κλασικής μουσικής δωματίου, της ποιότητας και του εύρους που έχουμε κατά νου και αναμφίβολα θα αποτελέσει το φεστιβάλ πρότυπο σε όλη την Ελλάδα. Προκειμένου να υλοποιήσουμε αυτό το σχέδιο, στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με προοδευτικούς και οραματικούς Δήμους, επιχειρηματίες, φορείς. Έκαστος εφ΄ω ετάχθη…”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.