Η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής και οι αγρότες έκαναν και επισήμως γνωστό ότι τα τρακτέρ βγαίνουν στις εθνικές οδούς από 30 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου ενώ θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες διαμαρτυρίες σε δομές όπως λιμάνια και αεροδρόμια, με το λιμάνι του Βόλου να βρίσκεται στον σχετικό σχεδιασμό!
Τι θα πράξουν όμως οι αγρότες της Μαγνησίας, καθώς είναι σίγουρο ότι θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις; Είναι δεδομένο ότι βασικό θέμα συζήτησης τον τελευταίο καιρό στις τάξεις των Θεσσαλών αγροτών ήταν το αν θα έχουν κατά τόπους μπλόκα, όπως την προηγούμενη φορά που η Καρδίτσα βγήκε στον Ε65 και η Λάρισα έμεινε στον κόμβο Πλατυκάμπου, ωστόσο οι εκπρόσωποι των αγροτών πλέον μιλούν για ένα ενιαίο πανθεσσαλικό μπλόκο, ξανά στη Νίκαια Λάρισας.
Όπως αναφέρει στο «Magnesianews» o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, ΘεοδωρήςΓεωργαδάκης, ακολουθούν άμεσα κατά τόπους συσκέψεις και θ’ ακολουθήσουν αποφάσεις για το που θα ενταχθούν και πώς θα κινηθούν ενώ τους προαναφερθέντος χρονικού πλαισίου, χωρίς ν’ αποκλείουν τη μαζική παρουσία και στη Νίκαια μαζί με όλους τους συναδέλφους τους.
«Έχει δημιουργηθεί η προοπτική για ενιαίο πανθεσσαλικό μπλόκο. Γι’ αυτό και ακολουθούν άμεσα συσκέψεις σε περιοχές μέσα στην εβδομάδα, με τους αγροτικούς συλλόγους της Μαγνησίας όπως σε Βελεστίνο, Αλμυρό και Ζαγορά» τόνισε ο κ. Γεωργαδάκης, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισε κινητοποίηση στο λιμάνι του Βόλου.
Ετοιμάζονται και οι κτηνοτρόφοι
Έτοιμοι να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους αγροτών εμφανίζονται και οι υπόλοιπες ομάδες παραγωγών, όπως οι κτηνοτρόφοι, με τον πρόεδρο κτηνοτρόφων Μαγνησίας Γιώργο Τερζάκη, να βρίσκεται την Κυριακή 23/11 στη Νίκαια Λάρισας και να συμμετέχει στην πανελλαδική σύσκεψη, τονίζοντας ότι και οι συνάδελφοί του προσανατολίζονται στο να έχουν ενεργό ρόλο στις κινήσεις που θ’ ακολουθήσουν.
Όπως τόνισε στο «Magnesianews» o κ. Τερζάκης, η διάθεση των κτηνοτρόφων είναι να πάρουν μέρος δυναμικά στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ειδικά από τη στιγμή που πολλοί από αυτούς δεν έχουν πλέον καν αντικείμενο ενασχόλησης, μετά το ξεκλήρισμα των κοπαδιών από την ευλογιά… Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κτηνοτροφικός κόσμος, αν και δραστήριος στις αγροτικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ετών, είχε πάντα τη δέσμευση της φροντίδας των κοπαδιών που περιόριζε τον διαθέσιμο χρόνο, όπως δήλωναν πολλοί εκπρόσωποί του, αλλά τώρα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και σχεδόν καμία δέσμευση σε πολλές περιπτώσεις…
Από εκεί και πέρα, αναμένονταν χθες Δευτέρα τα αποτελέσματα της βραδινής σύσκεψης αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων, στο Διμήνι, προκειμένου να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις τους, δηλώνοντας έτοιμοι να βγουν στα μπλόκα δυναμικά.
Χρυσόστομος Τρίμμης
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.





























