Survivor: Γιατί όλοι φοβούνται τον Σκιαθίτη, Γιώργο Αγγελόπουλο;

Ποια είναι τα μυστικά του παίκτη που όλοι… φοβούνται στο «Survivor»; Γιατί έγινε ο «ήρωας της μέρας» μας και πώς καταφέρνει να ξετρελαίνει δεκάδες χιλιάδες followers στα social media;Σώμα λεπτό, σφιχτό, καλογυμνασμένο, με μύες που σαλεύουν, κάτω από το δέρμα, σαν να έχουν δική τους ζωή. Πρόσωπο αντρικό, με σκληρές γωνίες, στο οποίο «πρωταγωνιστούν» δύο καθαρά, σχεδόν παιδικά, γαλανά-γκρίζα μάτια. Και bad ass attitude σκοτεινού υπερήρωα, έτοιμου να επέμβει για να σώσει την Gotham City από τα νύχια του Joker.Αυτός είναι ο Γιώργος Αγγελόπουλος – aka «το Αρσενικό». Σε ένα αναπάντεχο, ειρωνικό twist της τύχης, ο λιγότερο «διάσημος» της ομάδας των «Διασήμων» του «Survivor» αναδεικνύεται, μέρα με τη μέρα, στον σταρ του φετινού reality παιχνιδιού επιβίωσης της ελληνικής τηλεόρασης – η δημοτικότητά του, «σαρώνει» τα social media, σαν θηριώδες, μετασεισμικό τσουνάμι. Οι γυναίκες κλαίνε για χάρη του στο Twitter, στα fanpages του, στο Facebook (σ.σ. για την ώρα είναι 4 αλλά καθημερινά, ξεφυτρώνουν κι άλλα), όπου συνωστίζονται, συνολικά, περί τους 12.000(!) ξετρελαμένους followers, τα σχόλια των φίλων του «Ντάνου» συναγωνίζονται σε λατρεία, πάθος και ένταση εκείνα των οπαδών της Μπάρτσα. Όσο για τα πρακτορεία στοιχημάτων, τον «παίζουν» σταθερά, εδώ και δυο εβδομάδες, ως σίγουρο νικητή του «Survivor», με απόδοση 3-3.50. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος -όχι ένας πολιτικός, ένας καλλιτέχνης, ένας επιστήμονας, ένας αθλητής, αλλά μια τηλεπερσόνα- είναι ο «ήρωας της ημέρας».

WHO IS WHO

Οι πληροφορίες για τη ζωή του, φτάνουν στα media με το σταγονόμετρο. Απ’ ό,τι είναι γνωστό, είναι 35 χρονών, γεννημένος τον Γενάρη του 1982, στη Σκιάθο. Στο νησί διατηρεί -μαζί με τον αδελφό του, Χάρη- ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, στην περιφερειακή οδό Χώρας-Κουκουναριών. Παράλληλα, τα καλοκαίρια ασχολείται επαγγελματικά με τα θαλάσσια σπορ: είναι εκπαιδευτής θαλάσσιου σκι σε τουρίστες και ντόπιους που επισκέπτονται την παραλία της Αγίας Ελένης. Τον χειμώνα καταπιάνεται με το kick boxing και το τάε κβον ντο – δύο σπορ, που προφανώς «ευθύνονται» για την αθλητική, ρωμαλέα σωματική του διάπλαση. Στο παρελθόν, έπαιζε και ποδόσφαιρο, ως αμυντικός, σε -σχεδόν- επαγγελματικό επίπεδο. Τη σεζόν 2004-2005 ήταν στο ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου, αμέσως μετά στη Ρόδο και επέστρεψε στη Β’ Εθνική, με τον Εθνικό Αστέρα, την ομάδα της Καισαριανής. Στα βιογραφικά βιντεάκια των παικτών του «Survivor» δήλωνε, απερίφραστα, «θα μπω στο παιχνίδι για να νικήσω». Όπως αποδείχτηκε, το εννοούσε. Σε όλα τα παιχνίδια που έχει πάρει μέρος εμφανίζει εξαιρετικές επιδόσεις: είναι δυνατός, ταχύς, ανθεκτικός, αποτελεσματικός, ικανός κολυμβητής, ψύχραιμος, δεινός σκοπευτής και -το κυριότερο- επιδεικνύει μια αδάμαστη μαχητικότητα. Σιχαίνεται να χάνει. «Είναι πολύ γυμνασμένος και πιστεύω ότι έχει την αντοχή για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του παιχνιδιού. Ήταν πολύ χαρούμενος όταν έφυγε από τη Σκιάθο για τον Άγιο Δομίνικο και είμαι αισιόδοξος πως θα πάει καλά στο Survivor», δήλωσε σε τοπική ιστοσελίδα ο αδερφός του, Χάρης.

Το παρατσούκλι του μες στην ομάδα των «Διασήμων» (όπου έφτασε από την πρώτη κιόλας μέρα, «διωγμένος» από τους «ομόαιμους» -ταξικά και κοινωνικά- συμπαίκτες του «Μαχητές», οι οποίοι μάλλον φοβήθηκαν το εκτόπισμά του), είναι «Ντάνος». Κατά την κοινή αντίληψη αυτό φαίνεται να προέρχεται από μια μυστήρια αραβική λέξη, η οποία μεταφράζεται σε «σοφός, διαβασμένος» – πράγμα λογικό, αφού στη νέα του ομάδα, ο Γιώργος λειτούργησε εξ’ αρχής ως άτυπος coach, κάνοντας τους «Μαχητές» να βλαστημούν την ώρα που τον έδιωξαν. Είναι αυτός που ενθαρρύνει, δίνει οδηγίες, προωθεί στρατηγικές, «ξεκλειδώνει» τα μυστικά κάθε παιχνιδιού. Κι ακόμα, ενισχύει τη συνοχή της ομάδας και το team spirit με δοκιμασμένες πρακτικές, όπως αυτοσυγκέντρωση και «προσευχή», η οποία ήταν και η αιτία ενός γερού καυγά με τον Στέλιο Χανταμπάκη.

Όλα αυτά, συνθέτουν το προφίλ ενός πολύπλοκου άντρα κι ενός παίκτη, που η ομάδα του έχει ανάγκη, φοβάται, σέβεται και, μερικές φορές, φθονεί. Ο Γιώργος πολλές φορές απομονώνεται, τα πλάνα τον δείχνουν να κάθεται παράμερα, μορφάζοντας, έντονα προβληματισμένος. «Το ότι είμαι απόμακρος», λέει ο ίδιος, «δεν έχει να κάνει με τη συμβίωση ή με κάποιο παιδί. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλά, το θέμα είναι ότι το μυαλό μου είναι στην οικογένειά μου».

WE NEED A HERO
Τι είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει; Προφανώς όχι μόνο η ωραία όψη του – υπάρχουν και καλύτερες, μες στο «κοπάδι» των σμιλεμένων, μισόγυμνων αντρικών κορμιών, που είναι κι ένα από τα ατού του φετινού reality επιβίωσης. Όμως, στο θέατρο της πραγματικότητας που καταγράφουν οι κάμερες, ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι ένας character. Διαχρονικά, η λαϊκή κουλτούρα επεδείκνυε μια ξεχωριστή αδυναμία στους ήρωες, κι αυτός ο βραχύσωμος Ηρακλής από τη Σκιάθο, μοιάζει φτιαγμένος από όλα τα ρομαντικά μοτίβα που συνοδεύουν τον μύθο του αρχέγονου, «παραδοσιακού» αρσενικού: είναι σοβαρός, λιγομίλητος, μοναχικός, ένας εξόριστος «μάρτυρας» της κάστας του, που υπηρετεί με πίστη και ανιδιοτέλεια το συλλογικό καλό. Είναι ειλικρινής, δυνατός, αποτελεσματικός. Βοηθάει τους αδύναμους. Προσεύχεται. Φτιάχνει, κολιέ στα κορίτσια, αλλά δεν αποφεύγει κι έναν καλό «αντρικό» καυγά, όταν θεωρεί ότι θίγεται, αποκαλύπτοντας τον homo sapiens κάτω από τη φλουδίτσα του πολιτισμένου συνομιλητή. Κι επιπλέον -κι αυτό είναι ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του- μάχεται μέχρις εσχάτων, παλεύει λυσσαλέα από την αρχή ως το τέλος και ποτέ δεν εγκαταλείπει το παιχνίδι, ακόμα κι όταν οι πιθανότητες είναι εναντίον του.

Ναι, ο Γιώργος είναι ένας «ήρωας» της μικρής οθόνης, σε καιρούς μεγάλης κρίσης. Αν και ο πραγματικός ηρωισμός του θα πρέπει να αποδειχτεί, όταν θα φύγει από το «Survivor» -με το έπαθλο ή χωρίς- για να επιστρέψει στη νέα, υπερφωτισμένη ζωή που τον περιμένει. Και να επιχειρήσει να ζήσει, σαν κανονικός άνθρωπος.

Πηγή:http://like.philenews.com

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.