Σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον κεντρικό πεζόδρομο αποκτά το Βελεστίνο

Υπογράφεται η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου

Ένα σημαντικό έργο που αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των κεντρικών λειτουργιών του οικισμού του Βελεστίνου προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πιο συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βελεστίνου για την υλοποίηση του έργου συντήρηση-διαμόρφωση-ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου, επιφάνειας 4.000,00τμ, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ.

«Προχωράμε στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ρήγα Φεραίου για την υλοποίηση ενός έργου που αλλάζει την εικόνα του Βελεστίνου. Με σχέδιο και προγραμματισμό υλοποιούμε ένα έργου ουσίας που αναμένεται να κάνει τον κεντρικό πεζόδρομο του οικισμού πιο σύγχρονο, λειτουργικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερικούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας κάνουμε τις πόλεις πιο ανθρώπινες πιο ελκυστικές και ασφαλείς ώστε να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της εποχής μας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στοιχεία έργου
Ο κεντρικός πεζόδρομος του Βελεστίνου αποτελεί βασικό άξονα του, έχει δε μήκος περί τα 200μ. και πλάτος περί τα 17μ.. Συγκεντρώνει όλες τις κεντρικές λειτουργίες, όπως είναι το εμπόριο, οι υπηρεσίες, η διοίκηση και η αναψυχή. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στο μέσον σχεδόν του πεζοδρόμου υφίστανται ευρήματα αρχαίου τοίχους που σήμερα είναι καλυμμένα με πρόχειρη κατασκευή.
Οι εργασίες που θα λάβουν χώρα είναι οι εξής:
1. Προεργασίες-αποξηλώσεις: Αποξήλωση φωτιστικών, πλακών πεζοδρόμου και αστικού εξοπλισμου (κάδοι, παγκάκια.)
2. Εκδκαφές-χωματουργικά: εκσκαφές για τη διαμόρφωση των επιπέδων και θεμελίων για την όδευση των δικτύων ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και αποχέτευσης και τη διαμόρφωση των παρτεριών.
3. Υποβάσεις Δαπεδοστρώσεων: Το υφιστάμενο έδαφος θα συμπυκνωθεί με μηχανικά μέσα, θα διαστρωθεί στρώση σκύρων 3Α μέσου πάχους 10εκ., στρώση άμμου λατομείου πάχους 5εκ., συμπίεση και συμπύκνωση με μηχανικά μέσα, πλάκα ελαφρά οπλισμένου σκυροδέματος με πλέγμα Τ131 πάχους 10 εκ. και επίστρωση με τελικό δάπεδο
4. Δαπεδοστρώσεις με κυβόλιθους τσιμέντου διαστάσεων 10Χ10Χ6 εκ (όπως ορίζονται από τα σχέδια)
5. Δαπεδοστρώσεις με ακανόνιστες πλάκες φυσικών λίθων (όπως ορίζονται από τα σχέδια)
6. Δαπεδοστρώσεις με συνδυασμό πλακιδίων μαρμάρου 20Χ20εκ. και 10Χ20εκ. (όπως ορίζονται από τα σχέδια)
7. Χαράξεις δαπεδοστρώσεων με συνδυασμό πλακών μαρμάρου και κυβολίθων (όπως ορίζονται από τα σχέδια)
8. Διαμόρφωση ξύλινου δαπέδου στην περιοχή της υφιστάμενης τάφρου αρχαιοτήτων (όπως ορίζονται από τα σχέδια)
9. Επικάλυψη υφιστάμενης τάφρου αρχαιοτήτων με κρύσταλλα ειδικών προδιαγραφών.
10. Τοποθέτηση φωτιστικών εξωτερικών χώρων.
11. Κατασκευή ξύλινων καθιστικών με βάσεις από εμφανές οπλισμένο σκυρόδεμα διατομής Γ, εντός των οποίων τοποθετείται κηπευτικό χώμα και φυτεύσεις.
12. Τοποθέτηση κάδων κυλινδρικής μορφής (όπως ορίζονται από τα σχέδια)
13. Φυτεύσεις φυλλοβόλων και αειθαλών δέντρων σε αναλογία 2:1 με θετική επίδραση στο μικροκλίμα
14. Κατασκευή δικτύου άρδευση για τη βλάστηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.