Συγκλονίζει φίλη της Καρολάιν: Θα την κουβαλάω μέσα μου μέχρι να πεθάνω

Στις 20 Φεβρουαρίου αναμένεται να αναβιώσει στο Εφετείο η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Η φίλη της αδικοχαμένης Καρολάιν, Λίλα Γερολυμάτου, που θα είναι βασική μάρτυρας της υπόθεσης στο Εφετείο μίλησε στην εφημερίδα «Real News» και συγκλονίζει με τα όσα αναφέρει.

Η γειτόνισσα και φίλη του θύματος είναι το πρόσωπο που την είδε για τελευταία φορά ζωντανή, προτού ο Αναγνωστόπουλος την πνίξει με ένα μαξιλάρι στη σοφίτα της μεζονέτας όπου διέμεναν.

«Στο δικαστήριο θα ξαναζήσω τη δολοφονία και τον Γολγοθά της Καρολάιν» δήλωσε στην εφημερίδα η Λίλα Γερολυμάτου, η οποία μέχρι και σήμερα αδυνατεί να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη. «Προσπαθώ να συνηθίσω την απώλειά της. Υπάρχουν μέρες που ο πόνος “μαλακώνει”, υπάρχουν και ημέρες που μου λείπει έντονα. Η Καρολάιν ήταν ένας άνθρωπος που με έχει σημαδέψει. Τη χαρακτήριζε το ζεστό της χαμόγελο που πήγαζε από την όμορφη ψυχή της. Ήταν ευγενική, καλοσυνάτη, καλόκαρδη. Αυτή την εικόνα θα κρατήσω στο μυαλό και την καρδιά μου. Θα την κουβαλάω μέσα μου μέχρι να πεθάνω».

Παράσταση στη μνήμη της
Η Λίλα Γερολυμάτου, υπέστη ισχυρό σοκ από την απώλεια της κολλητής της και κυρίως από το βίαιο τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή η 20χρονη. «Όταν δολοφονήθηκε η Καρολάιν είπα ότι δεν θα χορέψω ποτέ ξανά. Ήμουν συντετριμμένη από την απώλειά της», ανέφερε μιλώντας στην «Real News».

Η ίδια που ασχολείται χρόνια με τον χορό και αρκετούς μήνες μετά βρήκε και πάλι τη δύναμη να ανέβει ξανά στη σκηνή. «Οι κοπέλες της ερασιτεχνικής μου ομάδας, έχοντας βιώσει την απώλεια της Καρολάιν μέσα από εμένα, μου έδωσαν το κίνητρο να μετατρέψω τη θλίψη σε δημιουργικότητα και μέσα από τις παραστάσεις μας να κρατήσουμε τη μνήμη της ζωντανή. Επέλεξα να εκφραστώ για την Καρολάιν μέσα από την τέχνη και συγκεκριμένα τον χορό, γιατί αυτό ξέρω να κάνω», σημειώνει.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο χώρος του Φιλοπροόδου Ομίλου Υμηττού γέμισε από θεατές που παρακολουθήσαν το μιούζικαλ «Mama mia!» αλλά και ένα αφιέρωμα με φωτογραφίες από τη σύντομη ζωή της 20χρονης. «Η Καρολάιν αγαπούσε το θέατρο. Την περίοδο του lockdown έκανα πρόβες με την ομάδα μου διαδικτυακά. Επειδή τα σπίτια μας ήταν δίπλα η Καρολάιν άκουγε τα τραγούδια του μιούζικαλ και με ρωτούσε συνέχεια πότε θα ανέβει η παράσταση για να έρθει να την παρακολουθήσει», θυμάται η φίλης της, για να συμπληρώσει με θλίψη στη συνέχεια: «όμως δεν πρόλαβε…»

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η παράσταση ανεβαίνει και πάλι αυτό το Σαββατοκύριακο (10-11 Δεκεμβρίου) για να τιμήσει τη μνήμη της αδικοχαμένης Καρολάιν, καθώς και άλλων θυμάτων γυναικοκτονιών.

Η χορογράφος και οι κοπέλες της ομάδας, ερασιτέχνες χορεύτριες, αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, για να παρουσιάσουν ξανά στο κοινό το «Mamma mia!». Έχοντας αυτή τη φορά ένα ακόμη λόγο. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στην οργάνωση «Γίνε άνθρωπος», η οποία δημιουργήθηκε από τις μητέρες των θυμάτων γυναικοκτονιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.