Συγκρατημένη η αισιοδοξία για την τουριστική περίοδο

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας

Συγκρατημένη είναι η αισιοδοξία για την φετινή τουριστική περίοδο, που αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 14 Μαΐου, ενώ εκτιμάται ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από το 2020, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα φθάσει στα επίπεδα του 2019 και του 2018. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ποντάρει πολλά στον εσωτερικό τουρισμό, ενώ αναμένει κίνηση από κάποιες αγορές όπως είναι το Ισραήλ, καθώς στις 29 του μήνα ξεκινούν οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, τη Σερβίας και την Ευρώπη, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που έχουν ανακοινωθεί.

Ο Γιάννης Μπουτίνας ατιπεριφερειάρχης Τουρισμού, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και αναφέρθηκε στην πρώτη διαδικτυακή διαπεριφερειακή ημερίδα και θα ακολουθήσουν και άλλες, που είχε θέμα τον θαλάσσιο τουρισμό, που για τη Θεσσαλία αφορά τον καταδυτικό τουρισμό καθώς διαθέτει το πρώτο καταδυτικό μουσείο στη χώρα και προετοιμάζεται το δεύτερο μουσείο στην Αμαλιάπολη και εντός του καλοκαιριού θα γίνουν τα εγκαίνια του.

Ο κ. Μπουτίνας τόνισε ότι στα πλαίσια του περιφερειακού συμβουλίου τουρισμού, ένα όργανο που στην προηγούμενη θητεία με την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν άτυπο, ο υπουργός τουρισμού κ. Θεοχάρης, από την πρώτη στιγμή του πήρε πολύ σοβαρά, το έκανε θεσμό και έβαλε τις περιφέρειες σε ένα πλαίσιο ώστε να μπορούν να βρίσκονται μέσω των συνεδριάσεων και να κάνουν κοινές δράσεις.
Έτσι καταφέραμε και οργανώσαμε την πρώτη διαπεριφερειακή ημερίδα και θα ακολουθήσουν και άλλες, που είχε θέμα τον θαλάσσιο τουρισμό, η οποία έγινε σε συνεργασία με τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτίνα, στην ημερίδα τέθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τον θαλάσσιο τουρισμό και διαχωρίστηκαν στην κρουαζιέρα στο yachting και στην κατάδυση, ενώ το κομμάτι της Θεσσαλίας επεκτάθηκε περισσότερο στον καταδυτικό τουρισμό καθώς διαθέτει το πρώτο καταδυτικό μουσείο στη χώρα και προετοιμάζεται το δεύτερο μουσείο στην Αμαλιάπολη και εντός του καλοκαιριού θα γίνουν τα εγκαίνια του.

Ο εσωτερικός τουρισμός
Ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού θεωρεί ότι δεν έχουμε μία καλή χρονιά στον τουρισμό, Εκτιμά ότι θα είναι καλύτερη χρονιά από πέρυσι, αλλά δεν θα πλησιάζει τα δεδομένων προηγούμενων ετών, όπως το 2019, το 2018 και πιο πριν.
“Θα ξεκινήσουμε θεωρητικά πάλι, όπως φαίνονται τα πράγματα, από τον εσωτερικό τουρισμό, για τον οποίο έγιναν πολλές κινήσεις από την περιφέρεια Θεσσαλίας και το περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού, στο να ενταθεί το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και το πρόγραμμα τουρισμός για όλους”, τονισε και πρόσθεσε ότι ζητήθηκε να αυξηθεί το ποσό των 30 εκ. € που δόθηκε πέρυσι.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτίνα ζητήθηκε διαδικασία να γίνει πιο εύκολη και για τις επιχειρήσεις, με μία προπληρωμένη κάρτα που θα έχει ο δικαιούχος και θα χρησιμοποιεί στα ξενοδοχεία και στην εστίαση, ώστε η επιχείρηση να παίρνει άμεσα τα χρήματα.

Για τις δράσεις προσέλκυσης του εσωτερικού τουρισμού που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κ. Μπουτίνας αναφέρθηκε σε σειρά τηλεοπτικών εκπομπών του ΣΚΑΪ, που προβάλλει περιοχές της Θεσσαλίας που δεν επισκέπτεται ο καθένας σε συνδυασμό με τη γαστρονομική παράδοση, λέγοντας ότι ήταν στοχευμένη δράση που είχε δύο αποδέκτες. Ο πρώτος ήταν να αναδειχτεί ο γαστρονομικός τουρισμός, που είναι στα πλαίσια του ποιοτικού θεματικού τουρισμού που θα αναδείξει η περιφέρεια στα επόμενα χρόνια και ο δεύτερος να αναδείξουμε τους προορισμούς της Θεσσαλίας, σε περιοχές που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος.
Επίσης τόνισε ότι αυτό που πέτυχε η περιφέρεια είναι όλο το πρωτογενές υλικό των εκπομπών να είναι ελεύθερο δικαιωμάτων και να περιέλθει στην ίδια, Ώστε αργότερα να μπορούν να δημιουργηθούν μικρότερης διάρκειας video clip που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην προβολή των προορισμών. Ήδη ετοιμάζεται και το επόμενο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί παραγωγή υλικού που αφορά στον γαστρονομικό τουρισμό που ήδη έχουν ολοκληρωθεί και προβάλλονται στην ΕΡΤ satellite σε συνεργασία με το ΕΟΤ, σε Αυστραλία Καναδά και Αμερική, με σκοπό να δούμε το αποτέλεσμα τα επόμενα έτη.

Ο τουρισμός από το εξωτερικό
Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι ο τουρισμός θα ξεκινήσει στις 14 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός και εκτίμησε ότι εκείνη την περίοδο θα ξεκινήσουμε και εμείς δειλά δειλά, με κάποιες αγορές όπως είναι το Ισραήλ, καθώς στις 29 του μήνα ξεκινούν οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου,
οι αγορές της Ρωσίας, Ρουμανίας, Σερβίας και της Ευρώπης, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που έχουν ανακοινωθεί.

“Έγινε μία πάρα πολύ καλή δουλειά την οποία πρέπει να εξάρουμε, από τους φορείς της Μαγνησίας (Επιμελητήριο, Δήμος) που κατάφεραν να κλείσουν μία σημαντική συμφωνία με την ισραηλινή αεροπορική εταιρεία, η οποία αν διατηρηθεί τα επόμενα χρόνια θα φέρει πολύ καλά αποτελέσματα”, τόνισε ο κ. Μπουτίνας. Όπως είπε, μια πολύ καλή δουλειά έχει γίνει μέσα από την προβολή των τουριστικών προορισμών σε όλες αυτές τις χώρες που περιμένουμε, αλλά υπάρχει μία συγκρατημένη ουσία λόγω του ότι αυτή τη στιγμή ο τουρισμός παγκοσμίως είναι κλειστός και θα ανοίξει ταυτόχρονα τον Μάιο – Ιούνιο, που σημαίνει ότι θα είναι τεράστιος ο ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών της υφηλίου, ο κόσμος δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει και πως θα κινηθεί, κάτι που θα δούμε εκείνη την περίοδο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.