Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας: «Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή»

Ελάχιστοι στους εμπορικούς δρόμους του Βόλου

Την αντίθεσή του στο άνοιγμα των καταστημάτων αυτή την Κυριακή 6 Νοεμβρίου εκφράζει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Μαγνησίας, επισημαίνοντας ότι «Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ότι κράτος και μεγαλοεργοδοσία του κλάδου, ο ένας «κόβει» κι ο άλλος «ράβει» στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας και των ζωών μας.

Δεν κρατιέται η κυβέρνηση στο να υλοποιεί άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες τις απαιτήσεις των εργοδοτών.

Ενώ με νόμο το καλοκαίρι κατάργησε τις  ενδιάμεσες  εκπτώσεις, κατά τις οποίες επιτρεπόταν η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και του Νοεμβρίου έρχεται με τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας(!) που κατατέθηκε στη Βουλή να νομιμοποιήσει τα προγράμματα που ήδη είχαν δώσει οι εργοδότες για τη συγκεκριμένη Κυριακή 6 Νοέμβρη.

Η μόνη δύναμη που έχουμε απέναντι τους είναι ο μαζικός συλλογικός αγώνας  μέσα από το σωματείο μας.

Καμιά αναμονή! Στην απεργία στις 9 Νοέμβρη να νεκρώσουν τα εμπορομάγαζα και τα market.

Να δώσουμε την δική μας απάντηση σε όλους αυτούς που διαχρονικά έχουν βάλει την σφραγίδα τους στην κατάργηση της Κυριακάτικη Αργίας, στα σμπαραλιασμένα ωράρια, με πρόσχημα πότε την λευκή νύχτα, πότε την black Friday. Και την ίδια στιγμή ο μισθός μας να μην φτάνει ούτε για τις βασικές μας ανάγκες». Τέλος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 9 Νοεμβρίου και στη συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 10.30 το πρωί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.