Σύλλογος Πλατανιά «Σηπιάδα»: Ναι στο λιμάνι, όχι σ’ αυτό που προβλέπει η μελέτη

Στο θέμα της κατασκευής του αλιευτικό καταφυγίου στον Πλατανιά επανέρχεται ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Σηπιάδα», που δηλώνει ότι είναι υπέρ της ανάπτυξης στην περιοχή και του λιμανιού, αλλά όχι στο «τερατώδες» έργο που προβλέπει η μελέτη.

Σε ανακοίνωσή ο Σύλλογος αφήνει αιχμές κατά της συντονιστικής επιτροπής στήριξης της κατασκευής του νέου λιμανιού στον Πλατανιά, δηλώνοντας ότι εν τη γνωρίζει, ούτε και ποιοι την αποτελούν και τονίζει ότι ο Σύλλογος είναι νόμιμος εκπρόσωπος της πλειοψηφίας των κατοίκων και των επαγγελματιών.

«Δεν είμαστε αντίθετοι με την ανάπτυξη του τόπου μας. Αυτό ακριβώς επιθυμούμε. Την ανάπτυξη και όχι την υποβάθμιση. Είμαστε επαγγελματίες του τουρισμού και είναι αυτονόητο ότι μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη, η διαφήμιση και η αύξηση του τουρισμού διότι είναι ένας από τους σημαντικότερους οικονομικούς πόρους της περιοχής. Θα ήμασταν αφελείς και οπισθοδρομικοί εάν δεν επιθυμούσαμε την ανάπτυξη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος «Σηπιάδα» δηλώνει αντίθετος στη συγκεκριμένη μελέτη και τη συγκεκριμένη κατασκευή η οποία καταστρέφει όλο το παραλιακό μέτωπο του οικισμού, το οποίο είναι και το κυρίως τουριστικό κομμάτι του χωριού. «Λιμάνι θέλουμε. «ΟΧΙ» όμως το συγκεκριμένο έτσι όπως παρουσιάζεται στη συγκεκριμένη μελέτη. Θέλουμε ένα λιμάνι το οποίο θα συνάδει με το χαρακτήρα του χωριού, θα το εξελίσσει και θα το εξυπηρετεί», αναφέρει.

Ο Σύλλογος επαναλαμβάνει ότι δεν έγινε ποτέ επίσημη διαβούλευση με τους κατοίκους, ούτε και παρουσίαση της μελέτης από τους μελετητές και δηλώνει ότι όλα έγιναν εν κρυπτώ, κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο «την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 συναντήσαμε την υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, την οποία ενημερώσαμε με στοιχεία και αποδείξεις. Η ίδια η υπουργός θεωρεί ότι ένα αναπτυξιακό έργο θα πρέπει να σχεδιάζεται με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Μας ζήτησε τη μελέτη του έργου και όλα τα στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να έχει η ίδια μια ολοκληρωμένη, προσωπική και αντικειμενική άποψη». Σύμφωνα με την ανακοίνωση η υφυπουργός ρώτησε τι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν και την ενημέρωσε ο εκπρόσωπος των αλιέων του χωριού.

Τα μέλη του Συλλόγου αναφέρουν ότι την ίδια μέρα συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Γ. Ζαφείρη, που αρχική πήρε θετική θέση για την κατασκευή του έργου. «Όπως διαπιστώσαμε, δεν είχε τη σωστή ενημέρωση. Όταν αντιλήφθηκε ότι δεν είχε πλήρη και αντικειμενική εικόνα των γεγονότων, ζήτησε να του αποστείλουμε τη μελέτη του λιμανιού και όλων των στοιχείων που θα βοηθήσουν στη σωστή πληροφόρηση του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του «για το δήμαρχο κ. Φουρτούνα και τον αντιδήμαρχο κ. Παπαδημητρίου, ενώ η κυρία υφυπουργός ήταν φιλοξενούμενη τους την ώρα που συνομιλούσε μαζί μας εγκατέλειψαν την αίθουσα αφήνοντας την μόνη. Ήταν πολύ μεγάλη αγένεια απέναντι σε ένα πολιτικό πρόσωπο που κάνει την τιμή να έρθει στο Δήμο Ν. Πηλίου και να συζητήσει τα προβλήματα», καταλήγει η ανακοίνωση, που ζητά από τον δήμαρχο Ν. Πηλίου να μην αγνοεί τους δημότες και να τους θυμάται μόνο στην προεκλογική περίοδο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.