Σύλλογος πρότυπο, κινητοποιεί την κοινωνία, αναδεικνύει τα προβλήματα και προσφέρει…

Ενισχύεται το Αγροτικό Ιατρείο Καλών Νερών, αγοράστηκε απινιδωτής, εξετάζεται η αγορά φορητού ηλεκτροκαρδιογράφου!
Όχημα για κοινωνική αλληλεγγύη ο πολιτισμός, για τον Σύλλογο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Ν. Πηλίου

Σημαντικό είναι το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου, που προσπαθεί, ενεργοποιώντας την κοινωνία των πολιτών να χρησιμοποιήσει τον πολιτισμό ως όχημα για κοινωνική αλληλεγγύη, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Ντίνος Βαρδάκης, γραμματέας του Συλλόγου.
Ο Σύλλογος, προσπαθεί στα Ευρωπαϊκά πρότυπα να καλύψει ανάγκες που το κράτος κωλυσιεργεί, πιέζει και εκφράζει διαμαρτυρία, γιατί αν και πέρασαν 2,5 χρόνια από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που μετατρέπει σε Πολυδύναμο Ιατρείο το Αγροτικό Ιατρείο Καλών Νερών, ακόμη δεν προσλήφθηκαν δύο γιατροί που απαιτούνται για τον σκοπό αυτό και προκειμένου να μην αποδυναμωθεί (με αποσπάσεις) το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

«Καταλάβαμε ότι υπάρχει ανάγκη
για κοινωνική αλληλεγγύη»

Ο κ. Βαρδάκης ανέφερε ότι δύο από τα πέντε μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου είναι Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι επιστρέφοντας από Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στο Πήλιο, αντιμετώπισαν μια πραγματικότητα που δείχνει τα προβλήματα της περιοχής, όλες τις εποχές του χρόνου.
«Καταλάβαμε ότι υπάρχει ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και για ανάδειξη του πολιτισμού, διότι ο Σύλλογος χρησιμοποιεί τον πολιτισμό, ως όχημα, να στηρίξει την κοινωνία αλληλεγγύη», ανέφερε ο γραμματέας του Συλλόγου.
Ο κ. Βαρδάκης αναφερόμενος στις δράσεις του συλλόγου, είπε ότι στις 11 Αυγούστου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών, ο Σύλλογος διοργάνωσε μια συναυλία αλληλεγγύης για ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου Καλών Νερών.

Ενίσχυση του Αγροτικού
Ιατρείου Καλών Νερών

Όπως ανέφερε οι μουσικοί ήταν όλοι εθελοντές και ερασιτέχνες, δεν αμείβονται και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, ενώ μπροστά στην εξέδρα στήθηκαν κουμπαράδες αλληλεγγύης, όπου ο καθένας έδωσε από το υστέρημά του και αυτά τα χρήματα που συγκέντρωσε ο Σύλλογος από την συναυλία, χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού.
«Από τη συναυλία συγκεντρώσαμε 853,20 €, στις 29 Μαΐου διοργανώθηκε ένα μικρό παζάρι για τον ίδιο σκοπό, όπου συγκεντρώθηκαν 80 €. Στο ταμείο έχουμε 933,20 € και νιώθουμε υπεύθυνοι, γιατί ξέρουμε ότι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν κακό όνομα στην Ελλάδα, κάτι που μας στεναχωρεί», τόνισε ο γραμματέας του Συλλόγου.

Αγοράστηκε απινιδωτής για
το φαρμακείο των Κ. Νερών

Όπως ανέφερε με τα παραδείγματα που υπάρχουν από το εξωτερικό, στήθηκε ένα σωματείο πολιτών που διέπεται από τους αντίστοιχους νόμους, κάθε τέλος του έτους γίνεται ισολογισμός με τα έσοδα (δωρεές) και τις δαπάνες.
Πέρυσι, τόνισε, είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για να βοηθήσουν στην αγορά ενός εξωτερικού ημιαυτόματου απινιδωτή για το φαρμακείο των Καλών Νερών, ο οποίος κόστισε 2005 €. Όπως είπε, για την αγορά υπάρχει τιμολόγιο και ο καθένας στην γενική συνέλευση μπορεί να εξετάσει τα οικονομικά του Συλλόγου και να αντιληφθεί ότι τα χρήματα που δίνει ο κόσμος από το υστέρημά του, πιάνουν τόπο.
«Πιστεύουμε ότι το μέλλον των οργανωμένων σωματείων, είναι η διαφάνεια και η απόκτηση εμπιστοσύνης, ώστε να μπορούμε ουσιαστικά να βοηθήσουμε εκεί που έχουμε την ικανότητα να βοηθήσουμε, αξιοποιώντας το κάθε ευρώ του συνανθρώπου μας», τόνισε ο κ. Βαρδάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμετωπίσουν τρομερά προβλήματα διαχείρισης δημόσιου χρέους, δεν είναι μόνο η Ελλάδα που είναι υπερχρεωμένη. Τη στιγμή που η πατρίδα μας έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, είμαστε υποχρεωμένοι ως πολίτες να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να στηρίξουμε την συνολική προσπάθεια.

Ο σχεδιασμός για το 2023
με τρεις συναυλίες αλληλεγγύης

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό του Συλλόγου για το 2023 ο γραμματέας τόνισε ότι όλοι ελπίζουν σε ένα πολύ καλοκαίρι, να πάνε όλα καλά, να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, να νικηθεί η πανδημία και να μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλό τουριστικό καλοκαίρι.
Όπως είπε, στόχος είναι να διοργανωθούν τρεις συναυλίες αλληλεγγύης το καλοκαίρι με εθελοντές ερασιτέχνες μουσικούς.
Η πρώτη θα είναι στο λιμανάκι της Κάτω Γατζέας τον Ιούλιο, για να στηριχτεί η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού παντοπωλείου στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας.
Η δεύτερη συναυλία θα δοθεί στην πλατεία των Πινακατών, ο κοινωνικός σκοπός της οποίας θα αποφασιστεί από το Κοινοτικό Συμβούλιο Πινακατών, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.
Η τρίτη συναυλία θα δοθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών, γύρω στον Δεκαπενταύγουστο, για να στηριχτεί το Αγροτικό Ιατρείο του χωριού.

Εξετάζεται η αγορά
φορητού ηλεκτροκαρδιογράφου

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρδάκης, το κόστος ενός φορητού ηλεκτροκαρδιογράφου είναι 3000 €, ο Σύλλογος έχει έναν κατάλογο που έστειλαν οι γιατροί του Κ.Υ. Αργαλαστής και τόνισε ότι ο Σύλλογος δεν θα περιμένει πότε το κράτος ή η 5η ΥΠΕ θα στείλουν χρήματα, αλλά αν το χρειάζεται η κοινωνία, θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών, ώστε να αγοραστεί απ’ αυτούς για τις ανάγκες των ανθρώπων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.