Συμμετοχή του Λυκείου Τσαγκαράδας στο διεθνές Συνέδριο του Π.Θ.

Με έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση εργασίας

Το απόγευμα της Παρασκευής 3 Ιουνίου στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα στην Αγριά το Λύκειο Τσαγκαράδας συμμετείχε σε Διεθνές Συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε το Τμήμα ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: «OTHERWISE, A BIENNIAL ANTHROPOLOGY CONFERENCE” μετά από πρόσκληση της Υπεύθυνης της Οργάνωσης του Ελληνικού Κόμβου, Διευθύντριας του Εργαστηρίου Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρος Παπαηλία Πηνελόπης, την οποία το σχολείο ευχαριστεί θερμώς για τη δυνατότητα που παρείχε στους μαθητές και τις μαθήτριές να συμμετάσχουν στις δράσεις του Συνεδρίου αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες, καθώς και της Υπεύθυνης του μαθήματος « Ανθρωπολογία και Περιβάλλον» και Μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Δρος Πατεράκη Μιμήνας.
Η ομάδα των μαθητών/μαθητριών της Β΄ Τάξης του Σχολείου με υπεύθυνη τη Φιλόλογο κ. Γεωργαντζή Μαρία συμμετείχε στο συνέδριο με έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση της εργασίας τους με θέμα: «Περιβαλλοντικές εκφάνσεις του τραύματος», η οποία σχετιζόταν με τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Ανατολικό Πήλιο και συγκεκριμένα το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου το Φεβρουάριο του 2018 και τα «τραύματα» που αυτές προξένησαν τόσο στο περιβάλλον όσο και στους κατοίκους της περιοχής.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Μαργαρίτη Σταυρούλα εκπροσωπώντας την Υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή, οι Βουλευτές, κύριοι Mαραβέγιας Κων/νος, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μπουκώρος Χρήστος, Λιούπης Αθανάσιος και η Βουλεύτρια, κυρία Παπανάτσιου Κατερίνα, καθηγητές και καθηγήτριες που υπηρετούν φέτος ή έχουν υπηρετήσει στο Σχολείο προηγούμενα χρόνια, πολλοί γονείς, μαθητές και μαθήτριες προηγουμένων ετών που φοιτούν σε διάφορες Σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και εκλεκτοί/-ές προσκεκλημένοι/-ες.
Σε όλα τα άτομα που συμμετείχαν στο Συνέδριο προσφέρθηκαν γλυκά και αλμυρά εδέσματα από πλουσιότατο μπουφέ, ο οποίος είχε ετοιμαστεί με πολλή αγάπη και μεράκι τόσο από μητέρες μαθητών και μαθητριών του Σχολείου, αλλά και του Γυμνασίου Τσαγκαράδας, όσο και από κυρίες, οι οποίες είναι επιχειρηματίες στο χώρο του Τουρισμού και της Εστίασης στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου.
Για την προσφορά στον μπουφέ οι υπεύθυνοι ευχαριστούν:
1. Το Συνεταιρισμό Γυναικών Ανηλίου, «Ανηλιώτικα τ’ αλλιώτικα»
2. Την κ. Καρκαλά Ρία, Εστιατόριο «Η Συνάντηση», στον Κισσό
3. Την κ. Διανέλλου Βάσω, Εστιατόριο «ΜΑΚΗΣ» (Τα 5Φ), στον Κισσό
4. Την κ. Στεργιοπούλου Λένα, Ξενοδοχείο Aleka’s House, στην Τσαγκαράδα
5. Την κ. Πολυχρόνου Πόπη, Po-Pizza Coffee Bar, στην Τσαγκαράδα
6. Την εταιρεία ΕΨΑ για τα αναψυκτικά
7. Την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου, κ. Τσιοκανάκη Ελένη και τα Μέλη, κυρίες Αζιζάϊ Μανιόλα, Πρώϊα Ευσταθία, Σουλτάνη Μαρία, Τσιάντου Ειρήνη, Χάδλα Σοφία και Χατζηδάκη Ευαγγελία
8. Την κ. Παπαγεωργίου Κρυσταλία για τον όμορφο στολισμό του χώρου γύρω από τον μπουφέ με υπέροχες ορτανσίες, γαρδένιες και γιασεμί
9. Την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, κ. Καραγιάννη Μερόπη, Super Market «Μπακαλόγατος», στην Τσαγκαράδα
10. Τέλος, ευχαριστούν θερμά για την αμέριστη στήριξή του σε κάθε εγχείρημα και δράση τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, κ. Βασταρδή Κωνσταντίνο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.