Συμβάσεις τεσσάρων έργων υπέγραψε ο περιφερειάρχης για τη Μαγνησία

Έργο ύδρευσης στον Στάφυλο και αγροτική οδοποιΐα στη Ζαγορά

Τις συμβάσεις τεσσάρων έργων για το Ν. Μαγνησίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που αφορούν στους Δήμους Σκοπέλου Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου.

Πρόκειται για ένα υδρευτικό έργο στον οικισμό Στάφυλος Σκοπέλου, ένα έργο διαμόρφωσης με άσφαλτο αγροτικής οδοποιΐας στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου μήκους 5.5 χλμ. και προϋπολογισμού 2.600.000 €, την κατασκευή περιπατητικών διαδρομών στο επαρχιακό δίκτυο Σκοπέλου 300.000 € και την κατασκευή πέτρινης γέφυρας, στη θέση παλιάς πεζούλας που θα καθαιρεθεί, στην είσοδο της Αργαλαστής, προϋπολογισμού 74.000 €.

Επί πλέον ο περιφερειάρχης υπέγραψε συμπληρωματική χρηματοδότηση για τις παρεμβάσεις στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου 124.000 € για στήριξη του τρούλου και άλλες παρεμβάσεις και επισκευής του εκπαιδευτικού κέντρου CERN στο Νεοχώρι Πηλίου.

Σε δηλώσεις ο περιφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για έργα που στοχεύουν στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών, που δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να πέσει χρήμα στην πραγματική οικονομία σε μια δύσκολη περίοδο.
Ο κ. Αγοραστός κάλεσε τις εργοληπτικές εταιρίες να τρέξουν γρήγορα και είπε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έναν σοβαρό σχεδιασμό και μια στρατηγική μαζί με τις υπηρεσίες, που έχουν υπερβάλει εαυτόν και να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, για να προχωρήσουν τα έργα, αναφέροντας ότι μόνο με έργα μπορεί η ζωή μας να αλλάξει.
Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα με τις ανατιμήσεις των υλικών παραμένει, για τα έργα που έγιναν εντός του 2021 δόθηκαν αναθεωρήσεις πιστώσεων, διότι οι εκπτώσεις που γινόταν τότε ήταν πολύ υψηλές και σήμερα είναι σχεδόν μηδενικές, ενώ αναμένονται από το υπουργείο οι αναθεωρήσεις για την τιμή της ασφάλτου και η χρηματοδότηση.

Με σωστές μελέτες τα έργα
Ο περιφερειάρχης κάλεσε τους μελετητές να υποβάλλουν άρτιες μελέτες για να γίνονται σωστά τα έργα και να μην υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό, με αφορμή την υπέρβαση στον προϋπολογισμό και τα έργα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου στήριξης της σκεπής του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου. Επιπλέον τόνισε ότι θα διερευνηθεί κατά πόσο θα μπορέσει να καλυφθεί η ανάγκη επισκευής της κατακόμβης του Ιερού Ναού, όπως ζήτησε ο προϊστάμενος του ναού, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι οικονομικά δύσκολη. Κάλεσε δε τα ΤΕΕ να συμβάλλουν με ελέγχους ώστε οι μελέτες που κατατίθενται να είναι άρτιες.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου
Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας – Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες για την πολύ καλή συνεργασία και τις 20 προγραμματικές συμβάσεις έργων στην περιοχή του Δήμου.
Όπως ανέφερε, αγροτική οδοποιΐα για το ορεινό Πήλιο είχε να χρηματοδοτηθεί από το 1992 και η προγραμματική που υπογράφηκε αφορά αγροτικούς μήκους 5,5 χλμ. (3 στη ΔΕ Ζαγοράς και 2,5 στη ΔΕ Μουρεσίου), ενώ ο Δήμος στοχεύει στην χρηματοδότηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για άλλα 3 χλμ. δρόμων.

Τέλος ανέφερε ότι τη Δευτέρα εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και έκανε την πρώτη αυτοψία για κατασκευή δύο κλειστών κυκλωμάτων άρδευσης σε Μακρυράχη και Πουρί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.