Συνάντηση με αγρότες σε Πουρί και Μακρυρράχη είχε ο Χρήστος Μπουκώρος

Από τη σημερινή συνάντηση με αγρότες σε Πουρί και Μακρυρράχητου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν.Δ. και βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου

Με αγρότες συναντήθηκε κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε, σήμερα, σε Πουρί και Μακρυρράχη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ.και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για πληθώρα ζητημάτων που απασχολούν το αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσαν οι αποζημιώσεις για μήλα, κάστανα και αχλάδια, που θα δοθούν σύμφωνα και με τη δέσμευση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τοπρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, ένα μέτρο που χαρακτηρίστηκε από όλους ικανοποιητικό, ενώ εκτενώς συζητήθηκε και το πρόβλημα που έχει προκύψει με ορισμένες εκτάσεις, κυρίως καστανοκαλλιέργειας, οι οποίες αρχικά φαίνονται ως δασικές και χαρακτηρίστηκαν μη επιλέξιμες. Πρόβλημα, το οποίο, όπως φαίνεται, τείνει να ξεπεραστεί.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Μαγνησίας ενημέρωσε αναλυτικά για το κυρίαρχο ζήτημα των δασικών χαρτών, με την ικανοποίηση των κατοίκων του Πηλίου να είναι σχεδόν απόλυτη σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που δημιούργησε η κυβέρνηση και τους δικαιώνει για πρώτη φορά αναφορικά με τις περιουσίες τους.

Σημειώνεται ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μακρυρράχης και ο Αγροτικός Σύλλογος εισέρχονται πλέον σε νέα βάση, καθώς μέσω προγράμματος του Μέτρου 16του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και φορέα υλοποίησης το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα μπορούν να έχουν πλήρη πρόγνωση των καιρικών συνθηκών -με ακρίβεια 2 χιλιομέτρων για όλα τα καιρικά φαινόμενα- όπως βροχοπτώσεις, χαλάζι, άνεμοι, υγρασία, καύσωνες κλπ., προκειμένου να είναι πιο οργανωμένοι ως προς την αντιμετώπισή τους.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν, με τους αγρότες να ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον βουλευτή για τους αγώνες του σχετικά με τους δασικούς χάρτες και την επίλυση μεγάλων εκκρεμοτήτων σχετικά με τις ιδιοκτησίες τους. Αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα, ενώ ανανέωσαν το επόμενο ραντεβού για λίγο πριν τις εκλογές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.