Συνάντηση Μπασδάνη- Καναβού -Αίτημα του Επιμελητηρίου η ενεργειακή του αναβάθμιση

Τα θέματα των δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας απασχόλησαν την σημερινή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων -ΕΣΠΑ Απόστολου Καναβού.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν διεξοδικά τρόπους συνεργασίας αναφορικά με το Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027 και τις δράσεις του που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, αλλά και την βιομηχανία και το μέταλλο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε ακόμη τη συνέργεια με την Περιφέρεια Θεσσαλίας με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, μέσω της ένταξής του στη δράση «Προτεραιότητα 2: Περιβάλλον και Ανθεκτικότητα» του προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027, συνολικού προϋπολογισμού 7.500.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, εξετάστηκε η σύμπραξη για ερευνητικό πρόγραμμα που δρομολογεί το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με το Π.Θ. για την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων σε περιβάλλον κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Καναβός σημείωσε ότι βασική προτεραιότητα της περιφέρειας σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί μετά την καταστροφή του Daniel και του Elias είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικής θεσσαλικής κοινότητας που θα φέρει πιο κοντά την Θεσσαλία στην επιστροφή στην κανονικότητα και στην ανάταξη της οικονομίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.