Συνάντηση των συνδικαλιστών του Λιμενικού με τον υπουργό Ναυτιλίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.. Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, μας δόθηκε η ευκαιρία τεθούν σειρά θεμάτων, που απασχολούν τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση για το σχέδιο τροποποίησης του προσωπικού, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να υιοθετηθεί το οτιδήποτε εάν πρώτα δεν είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. τονίζοντας ταυτόχρονα ότι σε καμία περίπτωση δε θα προωθηθεί ρύθμιση, που θα προκαλεί αρνητική εξέλιξη σε στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Επίσης τέθηκε το ζήτημα της επαναφοράς της οργανικής δύναμης στις 10.250 θέσεις και ο κ Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε ότι δρομολογούνται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για τη δυνατότητα νέας αύξησης της οργανικής δύναμης και ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα επιχειρήματα ώστε να γίνει πράξη.

Ακόμη οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΠΛΣ ζήτηση να εφαρμόζεται πιστά η διαδικασία και τα χρονοδιαγράμματα των συμβουλίων μεταθέσεων με τον υπουργό να απαντά ότι οι διαδικασίες των τακτικών συμβουλίων θα ολοκληρωθούν σύντομα και δεσμεύθηκε να εξετάσει τα ζητήματα που τέθηκαν, στο πλαίσιο της πιστής εφαρμογής όσων προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία για τις μεταθέσεις στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τέλος, τέθηκε το θέμα της ανάγκης νέων προσλήψεων στο Λιμενικό Σώμα και ο κ. Πλακιωτάκης ενημέρωσε ότι και επιδιώκονται προσλήψεις πέραν των ήδη προγραμματισμένων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.