Συνάντηση του Χρ. Μπουκώρου με λατόμους του Νοτίου Πηλίου

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος συναντήθηκε το περασμένο Σάββατο, στη Συκή, με λατόμους του Νοτίου Πηλίου. Όπως αναφέρεται από το πολιτικό του γραφείο, «πρόκειται για μια επαγγελματική ομάδα που περιλαμβάνει περίπου 200 οικογένειες στα χωριά Συκή, Νεοχώρι και Καλαμάκι (Πρόπαν). Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες για τρίτη συνεχόμενη σεζόν αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, εξαιτίας κυβερνητικής αβελτηρίας και υπηρεσιακών καθυστερήσεων.

Η οριστική έγκριση των μελετών για τη λειτουργία των λατομείων έχει ολοκληρωθεί μόνο για την περιοχή του Καλαμακίου και βρίσκεται σε φάση τελικής έγκρισης για τις περιοχές Συκής και Νεοχωρίου. Επίσης, ακόμη και για την περιοχή του Καλαμακίου δεν έχει οριστικοποιηθεί το μίσθωμα του λατομικού πεδίου.
Τρία χρόνια χωρίς εργασία δημιούργησαν τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στην περιοχή. Πρόκειται για επαγγελματίες, οι οποίοι ζουν τις οικογένειές τους σπάζοντας την πέτρα Πηλίου πολλές φορές κυριολεκτικά με τα χέρια τους. Μπροστά στην ανέχεια αυτών των οικογενειών, όλοι οι αρμόδιοι καθυστερούν αδικαιολόγητα και περισσότερο παρεμποδίζουν, παρά διευκολύνουν τους εν λόγω επαγγελματίες.

Σύσσωμοι οι λατόμοι, και κατά τη σημερινή τους συνάντηση με τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, ζήτησαν να ευαισθητοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς (υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, δήμος Νοτίου Πηλίου), προκειμένου να λήξει οριστικά το ζήτημα που τους έχει εξουθενώσει οικονομικά.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των λατόμων μιλώντας προς τον βουλευτή εξέφρασαν το παράπονο για τους συνεχόμενους ελέγχους από την Αστυνομία, και μάλιστα από τις Ειδικές Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., με συχνότατες επισκέψεις στα συγκεκριμένα χωριά, γεγονός που τους πτοεί ψυχολογικά. Οι ίδιοι έλεγαν προβληματισμένοι ότι στοχοποιείται ο αγώνας τους για επιβίωση και παραμονή και στα χωριά τους. Ο βουλευτής από την πλευρά του δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις κοινοβουλευτικές και κάθε είδους δημόσιες παρεμβάσεις του, μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.