Συνεχίζεται η ηλιοφάνεια ως αύριο, συννεφιές και ασθενείς βροχές το Σαββατοκύριακο

Συνεχίζεται η ηλιοφάνεια ως αύριο, ενώ συννεφιές και ασθενείς βροχές προβλέπονται το Σαββατοκύριακο στα ορεινά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή.
Συγκεκριμένα, έως αύριο Παρασκευή στον Βόλο ο καιρός θα είναι καλός, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να σημειωθούν αραιές συννεφιές και ασθενείς βροχές σε Πήλιο και Σποράδες.
Σήμερα Πέμπτη, υπάρχει μια μικρή ένταση στο βόρειο ρεύμα, το οποίο είναι εξασθενημένο, ωστόσο θα σημειωθούν σκαμπανευάσματα στη θερμοκρασία καθώς ο υδράργυρος θα δείξει σήμερα έως και 12 βαθμούς. Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τακούδης, «με δόντια».
Την Παρασκευή θα σημειωθούν αραιές συννεφιές κυρίως στις ορεινές περιοχές του νομού. Οι άνεμοι γίνονται ασθενείς και η θερμοκρασία θα σημειώσει στον Βόλο μικρή άνοδο και θα φτάσει έως και τους 14-15 βαθμούς Κελσίου.
Από το Σάββατο όμως θα υπάρξει διαφοροποίηση του καιρού. Θα σημειωθούν συννεφιές στο Ανατολικό κυρίως Πήλιο και στα παραθαλάσσια μέρη, αλλά και στις Σποράδες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα βροχοπτώσεων. Ο καιρός όμως στις άλλες περιοχές της Μαγνησίας θα είναι σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία στον Βόλο θα είναι 12-13 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 και πιο ανοιχτά 5 μποφόρ.
Την Κυριακή τα φαινόμενα γίνονται λίγο πιο έντονα και θα επικρατήσουν συννεφιές σε Πήλιο, Όθρυ και Σποράδες που θα δώσουν τοπικές βροχές, ενώ πιθανότητα βροχοπτώσεων εντοπίζεται στην περιοχή του Αλμυρού. Η θερμοκρασία στον Βόλο θα φτάσει τους 11-12 βαθμούς Κελσίου, ενώ πιο χαμηλή θα είναι στις υπόλοιπες περιοχές της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.