Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι συνταξιούχοι παρά τις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων

Συνεχίζουν οι συνταξιούχοι το αγώνα τους ενάντια στα αντιλαϊκά νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση και στα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, όπως στον αυταρχικό και την αστυνομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλει.
Σε δελτίο Τύπου των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) – ΝΑΤ – ΟΑΕΕ (ΤΑΕ) – ΑΓΕΤ τονίζεται ότι οι αποπροσανατολιστικές και προπαγανδιστικές προσπάθειες που γίνονται σε περίοδο πανδημίας από την Κυβέρνηση που κάνει το μαύρο – άσπρο για να πείσει το λαό πως, οι αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει σε βάρος εργαζομένων – συνταξιούχων, είναι για το καλό τους, θα πέσουν στο κενό.

Οι συνταξιούχοι αναφέρουν ότι έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι την βαρβαρότητα των περιοριστικών μέτρων και την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» από όλες τις κυβερνήσεις. Με την πολύχρονη και πλούσια δράση τους, μέσα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, έχουν ξεσκεπάσει και καταγγείλει – τόσο στον εργασιακό βίο τους όσο και ως συνταξιούχοι, τις πολιτικές αυτές.
Μέσα από τους μακροχρόνιους σταθερούς αγώνες τους έχουν συγκρουστεί και ανατρέψει στην πράξη τις αντεργατικές πολιτικές και αποφάσεις που διαχρονικά επιχειρούν όλες οι κυβερνήσεις να επιβάλουν, τονίζεται στη ανακοίνωση.

Οι συνταξιούχοι καλούν την κυβέρνηση άμεσα να αποσύρει αυτές τις διατάξεις, προειδοποιώντας πως θα έχουν την ίδια τύχη με τις παλιότερες απόπειρες τους και στην πράξη θα ακυρωθούν από τους αγώνες του εργατικού, συνταξιουχικού, λαϊκού κινήματος.

«Από την μεριά μας κάνουμε καθαρό σε όλους ότι οι αγώνες μας θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα ενάντια στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά νομοσχέδια και μέτρα, που η κυβέρνηση προγραμματίζει να φέρει για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής ασφάλισης, που θα διαλύσει σε πρώτη φάση τις επικουρικές συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων και τον ΕΦΚΑ, που θα τον παραδώσει σε ιδιώτη μάνατζερ», αναφέρουν.

Ακόμη ζητούν να σταματήσουν τώρα όλες οι ενέργειες του αυταρχισμού και η κυβέρνηση να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα που χρονίζουν και έχουν γίνει βραχνάς για τους συνταξιούχους και την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Επίσης ζητούν την άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων, με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ, αυξήσεις στις συντάξεις, απόδοση των αναδρομικών του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους, καταβολή των δώρων και κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης.

Τέλος, ζητούν άμεσα μέτρα για την υγεία με πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, τον άμεσο εμβολιασμό του λαού με προτεραιότητα όλων των ευπαθών ομάδων, στην οποία ανήκουν και οι συνταξιούχοι.