Συνεχόμενη χιονόπτωση χθες, για 13 ώρες στη Μαγνησία!

Για 13 συνεχόμενες ώρες χιόνιζε ακατάπαυστα στη Μαγνησία, (από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 2 το μεσημέρι) κυρίως στην ανατολική πλευρά μέχρι τη θάλασσα και από την πόλη του Βόλου ως το Τρίκερι, που το χιόνι έφτασε το μισό μέτρο μπροστά στη θάλασσα, επιβεβαιώνοντας πλήρως την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Η Δωροθέα Κολυνδρίνη αντιπεριφερειάχης Μαγνησίας και Σποράδων, ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ότι σε επίπεδο νομού επιχείρησαν 100 μηχανήματα (υδροφόρες, γκρέιντερ, λεπίδες) από τον Δήμο Ν. Πηλίου, τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, τα ορεινά του Πηλίου, τα νοτιοανατολική του Δήμου Αλμυρού, τα ορεινά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αλλά και στους δρόμους προς Δράκεια και Αγ. Λαυρέντιο.

«Ακροβολισμένες δυνάμεις παντού»

«Πρώτιστος στόχος ήταν να είναι καθαρά τα κεντρικά οδικά δίκτυα για να περνούν λεωφορεία, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Έχουμε ακροβολισμένες δυνάμεις παντού, όλοι οι δρόμοι είναι προσβάσιμοι και ο καθένας μπορεί να πάει όπου θέλει, χωρίς όμως άσκοπες μετακινήσεις, για να μπορέσουν να δουλέψουν τα μηχανήματα», ανέφερε η κα Κολυνδρίνη.
Επίσης ζήτησε να μη σταματούν οδηγοί με αναμμένα αλάρμ για να πάρουν καφέ, να μη μετακινούνται άσκοπα και όταν μετακινούνται να έχουν μαζί τους αλυσίδες που ξέρουν πώς να τις τοποθετούν.
Όσον αφορά στο Χιονοδρομικό Κέντρο, η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι όταν σταματήσει η έντονη χιονόπτωση, θα γίνει ξανά διάστρωση των πιστών, το ξεπάγωμα των υποδομών και ο καθαρισμός του πάρκινγκ, οπότε θα μπορέσει να λειτουργήσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.