Συνολικά 5,2 χιλιόμετρα υπόγειο αρδευτικό δίκτυο από την Περιφέρεια στο Ριζόμυλο

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα της Περιφέρειας για την άρδευση επιπλέον 26.000 στρεμμάτων αγροτικής γης από την Κάρλα

Νέα υπόγεια αρδευτικά δίκτυα κατασκευάζει στην Κάρλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με ολοκληρωμένο μέχρι σήμερα, αρδευτικό δίκτυο διανομής νερού με σωλήνες pvc σε μήκος 5.200 μέτρων στην περιοχή του Ριζόμυλου. Συνολικά, κατασκευάζονται 26 χιλιόμετρα υπόγεια δίκτυα για τις αρδευτικές ανάγκες 26.000 στρεμμάτων καλλιεργειών στις περιοχές του Στεφανοβικείου και του Ριζόμυλου. Τα οφέλη:
– επίλυση χρόνιων προβλημάτων έλλειψης νερού και αύξηση του εισοδήματος των καλλιεργητών,
– ανανέωση και ποιοτική αναβάθμιση των νερών της λίμνης,
-μείωση του αριθμού των εν λειτουργία αρδευτικών γεωτρήσεων στην περιοχή και αποκατάσταση του υδατικού ισοζυγίου των υπόγειων υδροφορέων της.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 16 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και περιλαμβάνει επίσης έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης συνολικού μήκους 25 χιλιομέτρων και έργα αγροτικής οδοποιίας σε συνολικό μήκος άνω των 76 χιλιομέτρων.
Τα νέα έργα αναπτύσσονται στη Ζώνη 3, μεταξύ των αποχετευτικών τάφρων 1Τ και 2Τ νότια του ελικοδρομίου στο Στεφανοβίκειο και στο βόρειο τμήμα της Ζώνης 6, στην περιοχή μεταξύ των τάφρων 3Τ και της σιδηροδρομικής γραμμής βόρεια του οικισμού του Ριζόμυλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.