Συνταξιούχοι στα όριά τους, χρωστάνε ακόμη και τα φάρμακά τους-«Ψίχουλα είναι τα 250 ευρώ»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Τι ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο πρόεδρος του ενιαίου δικτύου συνταξιούχων ΕΝΔΙΣΥ

Δεν θα προλάβουν καν να μπουν στους λογαριασμούς τους και θα εξαφανιστούν τα 250 ευρώ που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός ότι θα δοθούν τον Νοέμβριο στους συνταξιούχους, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ενιαίου δικτύου συνταξιούχων ΕΝΔΙΣΥ Νίκος Χατζόπουλος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή. Ο κ. Χατζόπουλος ζήτησε να επανέλθει άμεσα η 13η και 14η σύνταξη στους συνταξιούχους, ενώ με επιστολή του δικτύου στον Πρωθυπουργό ζητήθηκε για ακόμη μια φορά η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

«Ψίχουλα είναι τα 250 ευρώ. Την Τρίτη του Πάσχα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα δώσει 250 ευρώ στο 58% των συνταξιούχων και το 42% δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ. Εμείς είχαμε βγει τότε και είχαμε πει ότι τον Μάιο του 2019, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ψηφίσει την 13η σύνταξη κάθε χρόνο 1,1 δις για όλο τον κόσμο.Ο κ. Μητσοτάκης τότε, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση το ψήφισε και όταν έγινε Πρωθυπουργός το κατήργησε. Από τότε μέχρι σήμερα μας χρωστάει 1,1 δις επί έξι χρόνια , δηλαδή 6,6 δις. Και τώρα πάμε στα 250 ευρώ», είπε ο κ. Χατζόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι οι συνταξιούχοι δεν θα προλάβουν τα δουν αυτά τα χρήματα.

Οι συνταξιούχοι χρωστάνε μέχρι και στο φαρμακείο

Σύμφωνα με τον κ. Χατζόπουλο, τα 250 ευρώ δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που έχουν οι συνταξιούχοι και μάλιστα περιέγραψε την κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει ειδικά οι μικροσυνταξιούχοι, καθώς έχουν φτάσει να χρωστάνε στα φαρμακεία, ακόμη και τα φάρμακά τους.

« Όλοι αυτοί είναι μικροσυνταξιούχοι, όλοι αυτοί χρωστάνε παντού, χρωστάνε στα φαρμακεία. Δεν έχει ξαναγίνει συνταξιούχος να χρωστάει στα φαρμακεία.Δεν τολμάμε να πάμε στα σούπερ μάρκετ, μην πω για το ρεύμα, το νερό και το νοίκι. Δεν θα προλάβουν να μπουν τα λεφτά, θα εξαφανιστούν. Τα 250 ευρώ δεν θα τα δει ο συνταξιούχος, δεν θα προλάβει», τόνισε.

Το Ενιαίο ΔίκτυοΣυνταξιούχων επαναφέρει, όπως υπογραμμίζει ο κ. Χατζόπουλος, το αίτημά του για την επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης, στην αρχική της απόφαση. «Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να κάνουν αγωγές, γιατί αυτά είναι ασφαλιστικές εισφορές, που μας είχαν κρατήσει», επεσήμανε ο κ. Χατζόπουλος.

Να καταργηθεί η προσωπική διαφορά-  Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων όμως δρα και για την προσωπικήδιαφορά. Προ ημερών απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό ζητώντας την κατάργησή της καθώς όπως τονίζει περικόπτει βάναυσα το εισόδημα σε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Το Δίκτυο ζήτησε, όπως σημείωσε ο κ. Χατζόπουλος,  η άμεση κατάργηση της προσωπικής διαφοράς να συνοδευτεί από ταυτόχρονη, καταβολή όλων των αυξήσεων (άνω του 13%) που δόθηκαν από την Κυβέρνηση από το 2023 και μετά.

«Είχαμε πει ότι πρέπει να καταργηθεί και να πάρει ο κόσμος από 1/1/23, τις αυξήσεις στο 13.15%. Ούτε αυτό κάνει, αλλά λέει ότι θα καταργήσει του χρόνου τη μισή και τέλος του επόμενου χρόνου την άλλη. Κάποιος που παίρνει 1500 ευρώ μικτά , που δεν πήρε τα τελευταία τρία χρόνια καθόλου αύξηση, αν είχε πάρει το 13,15% θα ήταν 1700 ευρώ. Όταν πάει σε μια αύξηση 2-3% θα γίνει στα 1500 και όχι στα 1700 ευρώ», τόνισε ο πρόεδρος του Δικτύου και σχολίασε ότι το θέμα αυτό γεννά την ανάγκη κατάθεσης αγωγών.

« Εμείς δεν είμαστε άρρωστοι να μας απαντήσει ο Πρωθυπουργός, εμείς θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα κι ας μην πει καθόλου για το δίκτυο. Το αποτέλεσμα μετράει», επεσήμανε και κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να απευθυνθούν στο Δίκτυο και να προχωρήσουν το θέμα της αγωγής, έως ότου δικαιωθούν.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.